„Maxima“ pristato naujieną rinkoje: užstatas už priduotą tarą – tiesiai į „Ačiū“ kortelę

Didžiausio šalyje prekybos tinklo „Maxima“ mobiliojoje programėlėje atsirado nauja galimybė: taromatais „Maximos“ parduotuvėse besinaudojantys klientai nuo šiol už priduotą tarą gautą užstatą gali persivesti tiesiai į savo „Ačiū“ kortelę ir iškart juos naudoti kasdieniams pirkiniams.

Klientams tereikia nuskenuoti savo taromato čekį mobiliąja „Maximos“ programėle, sutikti su kortelės papildymu ir pinigai nukeliaus į jų skaitmeninę „Ačiū“ kortelę – šiuos „Maximos“ pinigus galima panaudoti apsiperkant bet kurioje tinklo parduotuvėje. Prekybos tinklas „Maxima“ tokią paslaugą pasiūlė pirmasis Lietuvoje.

„Nuo pat taromatų atsiradimo pradžios mūsų klientai visoje Lietuvoje jais labai aktyviai naudojasi, o mes nuolat siekiame sukurti gyventojams kuo daugiau patogumo. Prieš beveik dvejus metus „Maxima“ suteikė klientams galimybę už vienos tinklo parduotuvės taromate priduotas gėrimų pakuotes gautą kvitą išsigryninti bet kurioje kitoje „Maximos“ parduotuvėje. Dabar žengėme dar vieną svarbų žingsnį ir paslaugą dar patobulinome. Manome, kad nauja galimybė užstatą už tarą itin greitai ir paprastai persivesti į savo „Ačiū“ kortelę dar daugiau žmonių paskatins naudotis vienkartinių pakuočių užstato sistema, patogiau susigrąžinti pinigus ir juos panaudoti savo kasdieniams apsipirkimams. Tikimės, kad šis sprendimas klientams suteiks daugiau patogumo, o užstato pakuočių surinkimo rezultatai Lietuvoje bus dar geresni“, – kalba Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

Tam, kad klientai galėtų patogiai naudotis naująja funkcija, „Maximos“ programėlėje atsirado naujas mygtukas, kurį paspaudus, atidaromas taromato čekių skenavimo langas bei naudojimosi instrukcija. Nuskenavus taromato čekį ir patvirtinus kortelės papildymą, ši suma įskaitoma į „Maximos“ pinigų likutį ir gali būti bet kada panaudota apsiperkant visose „Maxima“ parduotuvėse. Žinoma, išlieka ir galimybė taromato kvitą išgryninti kasoje – pirkėjai nuo šiol turės didesnį pasirinkimą, kaip nori atgauti užstatą už tarą. Tam, kad naujoji funkcija atsirastų „Maximos“ programėlėje, tereikia atnaujinti programėlę savo telefone.

VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) duomenimis, praėjusiais metais Lietuvos gyventojai sukaupė ir grąžino rekordinį gėrimų užstato pakuočių skaičių – per 672 mln. vienetų. Vidutiniškai vienam šalies gyventojui teko maždaug 240 grąžintų pakuočių.

Prekybos tinklas „Maxima“ rūpinasi 228 taromatais. Per metus jie padeda surinkti daugiau nei  250 mln. vienetų pakuočių. Per užstato sistemą pirkėjai vien pernai susigrąžino daugiau negu 26 milijonų eurų ir aktyviai prisidėjo, kad panaudotos pakuotės atsidurtų ne atliekų konteineriuose, o pas perdirbėjus. 

Su „Maximos“ programėle – piniginę galima palikti namuose

Vis naujomis funkcijomis papildoma „Maximos“ programėlė yra ne tik skaitmeninė lojalumo kortelės versija, bet gali atstoti ir piniginę, kurią prekybos tinklo klientai eidami apsipirkti gali palikti namuose. Nemokama programėlė pakeičia ir plastikinę lojalumo kortelę, ir akcijų leidinį, ir banko kortelę, o geriausia, kad yra visada po ranka – telefone.

„Keliais mygtukų paspaudimais telefono ekrane parsisiuntę programėlę pirkėjai jau po keliolikos sekundžių gauna prieigą prie daug naudingų paslaugų vienoje vietoje: seka aktualias akcijas, naudojasi interaktyviu žemėlapiu ir taupo sulaukdami specialių pasiūlymų, patogiai atsiskaitinėja už prekes“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė

Prieš trejus metus pasiūlyta galimybė susieti programėlę su banko kortele pritraukia vis daugiau gerbėjų, kadangi tai ir patogu, ir greita – atsiskaitant už prekes, jei suma neviršija 250 eurų, tereikia nuskenuoti kasos ekrane matomą QR kodą programėle.

Programėlėje taip pat paprasta surasti artimiausią „Maxima“ parduotuvę ir jos darbo laiką, atnaujinti savo kontaktinę informaciją, palikti atsiliepimą apie įsigytą prekę, užduoti klausimą ar pateikti pasiūlymą. Be to, naujosios technologijos padeda taupyti ne tik pinigus, bet ir laiką, taip pat prisidėti prie aplinkos tausojimo.

„Maxima“ programėlė šiemet mini jau 4-ąjį gimtadienį. Mobiliąja „Maximos“ programėle gali naudotis tiek „iOs“, tiek „Android“ vartotojai.

Pranešimą paskelbė: UAB Headline Agency
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-22 09:23
Prekyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal