Konferencijos skaitmeninės transformacijos klausimais pranešėja parlamentarė Ieva Pakarklytė: „Gerieji Lietuvos pavyzdžiai įkvepia kitus – esame matomi ir vertinami“

2023 m. gegužės 23 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų, inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos pakomitečio narė Ieva Pakarklytė Bukarešte (Rumunija) dalyvavo Trijų jūrų iniciatyvos valstybių konferencijoje skaitmeninės transformacijos klausimais. Parlamentarė renginyje buvo pranešėja ir pasisakė apie dirbtinio intelekto galimybes ir keliamus iššūkius, pristatė Lietuvos poziciją ir pasiekimus kibernetinio ir skaitmeninio saugumo, kovos su dezinformacija, „EdTech“, duomenų politikos ir kitose srityse.

„Skaitmeninės transformacijos tema yra labai plati, bet iššūkiai, su kuriais susiduriama regione, – panašūs. Gerieji Lietuvos pavyzdžiai įkvepia – tai pastebi ir įvertina kitų šalių atstovai ir atstovės, įskaitant ir privatų sektorių“, – sako I. Pakarklytė.

Konferencijoje dalyvavo politikai, pareigūnai, informacinių technologijų srities specialistai iš Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Interaktyvioje diskusijoje apsikeista nuomonėmis dėl Trijų jūrų iniciatyvos skaitmeninės darbotvarkės.

Trijų jūrų iniciatyva jungia 12 Europos Sąjungos valstybių: Austriją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rumuniją, Slovakiją ir Slovėniją. Ši iniciatyva yra bendradarbiavimo platforma, kuria siekiama transporto, energetikos ir kitomis jungtimis sujungti Adrijos, Baltijos ir Juodosios jūrų regionus.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-23 12:59
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal