Seimas pritarė L. Pernavo kandidatūrai į STT direktoriaus pareigas

2023 m. gegužės 23 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Šiandien Seimas po slapto balsavimo pritarė Lino Pernavo skyrimui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIVP-2704) balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 23, susilaikė 16 parlamentarų.

Pagal Konstituciją, STT direktorių skiria Respublikos Prezidentas Seimo pritarimu.

L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje, 2014–2019 m. ėjo Policijos generalinio komisaro pareigas. Vilniaus universitete teisės magistro laipsnį įgijęs L. Pernavas vadovavo policijai – didžiausiai teisėsaugos institucijai, įgyvendindamas jos modernizavimo pokyčius.

„Savo vadovavimo laikotarpiu įgyvendino policijos reformą, kuri, Prezidento vertinimu, yra L. Pernavo lyderystės įrodymas ir pavyzdys, kaip galima padaryti didelius administracinius, vadybinius pokyčius finansinio sunkumo metu“, − anksčiau posėdyje yra sakęs šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys. Pasak jo, Policijos departamentas L. Pernavo vadovavimo metais tikrai padarė didelę pažangą kovoje su korupcija, policija tapo skaidrumo pavyzdžiu ir antikorupcinių priemonių efektyvumo įrodymo vieta.

L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus.

Kaip prisistatymo metu yra pažymėjęs L. Pernavas, per 28-erius tarnybos Lietuvos valstybei metus jam teko susidurti su įvairiais iššūkiais, priimti ne vieną sunkų sprendimą, spręsti sudėtingas krizes. „Specialiųjų tyrimų tarnyba yra viena iš svarbiausių teisėsaugos institucijų, jos veikla tiesiogiai susijusi tiek su nacionalinio saugumo užtikrinimu, tiek kova su korupcija, kuri kelia grėsmę nacionalinio saugumo interesams. Todėl sėkminga šios institucijos veikla yra kritiškai reikšminga skaidriam viešojo sektoriaus veikimui“, − yra sakęs L. Pernavas. Anot būsimo vadovo, jis ketina skirti ypač daug dėmesio visų valstybės ir savivaldybių institucijų, kitų subjektų vadovų pastangoms telkti, kovai su korupcija, nes tik tai gali garantuoti sėkmę.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2023-05-23 15:00