Kvietimas į renginį, kuriame bus pasirašomas susitarimas dėl Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės plėtros

Šių metų gegužės 25 d. bendru keturių ministrų susitarimu bus pritarta iniciatyvai, formuojančiai gynybos ir saugumo pramonės bei inovacijų poreikius Lietuvoje. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos  iniciatyva parengtos Gynybos ir saugumo pramonės plėtros 2023–2027 m. gairės reikšmingai prisidės prie galimybės išnaudoti Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės potencialą, kurio svarba itin išaugo Rusijai sukėlus karą Ukrainoje.

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės plėtros gaires pasirašys:

• ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė,
  • užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis,
  • krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas,
  • vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Kviečiame dalyvauti susitarimo pasirašyme, kuris vyks gegužės 25 d. 13 val. prie Seimo II rūmų esančio Sausio 13-osios memorialo. Lokacijos nuoroda: https://goo.gl/maps/vXgJTbbYJUSWH4Zk8

Gairėse nustatomos gynybos ir saugumo pramonės plėtros kryptys, tikslai ir prioritetinės sritys, pagrindinės gynybos ir saugumo pramonės plėtros priemonės ir atsakingų institucijų veiklos sritys.

Atsižvelgiant į Lietuvos gynybos ir saugumo pajėgumų plėtros planus, bus siekiama skirti didesnį finansavimą gynybos ir dvejopos paskirties produktų tobulinimui, mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacinės veiklos vykdymui.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
2023-05-24 09:21
Krašto apsauga, saugumas, Verslas, ekonomika, finansai