Seimo narės Laimos Mogenienės pranešimas: parlamentarė rengia spaudos konferenciją apie opiausias bankų klientų problemas

2023 m. gegužės 25 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Penktadienį, gegužės 26 d., Seimo Ekonomikos komiteto narė Laima Mogenienė inicijuoja spaudos konferenciją, kurios metu aptars opiausias bankų klientų problemas, kylančias fiziniams ir juridiniams asmenims.

„Lietuvos piliečiai ir verslininkai dėl darbo užmokesčio, „Sodros“, Užimtumo tarnybos, savivaldybės ir kitų išmokų gavimo bei mokesčių mokėjimo ne savo noru, o valstybės valia nukreipiami į bankus ir tampa jų klientais – paslaugų vartotojais. Tokiu būdu Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai, nors ir yra privačios institucijos, yra įtraukiamos į valstybinius procesus. Todėl valstybė atsakinga už tai, kaip jos deleguotos funkcijos yra atliekamos ir privalo nustatyti aiškų, vieningą reglamentavimą“, – teigia L. Mogenienė.

Pasak parlamentarės, į Seimo narius dažnai kreipiasi fiziniai ir juridiniai asmenys išsakydami problemas, kylančias dėl Lietuvoje veikiančių bankų reikalavimų vykdant bankines operacijas. Lietuvos bankas, atsakingas už vartotojų ir finansų rinkos dalyvių ginčių sprendimą, teigia, kad tai – tik atskiri, pavieniai atvejai. Todėl, L. Mogenienės teigimu, norėdami išsiaiškinti realią situaciją, kartu su Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija atliko apklausą apie bankų problemas, su kuriomis susiduria bankų klientai. Rezultatai patvirtino, kad problemos, susijusios su bankinėmis operacijomis, nėra vienetiniai, atsitiktiniai atvejai, o galima įžvelgti besikartojantį, sisteminį problemų pobūdį. Todėl privaloma reaguoti ir išspręsti šias problemas.

Kartu su Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nare spaudos konferencijoje dalyvaus Seimo narys, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Algirdas Butkevičius, Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentė Vaida Butkuvienė.

Spaudos konferencija vyks 10 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai, 2 a.). Ji bus transliuojama tiesiogiai Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“. Nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=ynLY8pe3QRs 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-25 10:26
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal