KOKIOS EKSKURSIJOS YRA LAIKOMOS ĮDOMIOMIS?

Ekskursija įprastai atrodo taip – surinkta ekskursantų grupė seka paskui profesionalų gidą ir atidžiai klausosi visko, ką jis pasakoja. Ekskursijos gali būti vedamos pėstiesiems numatytais maršrutais, važiuojant autobusu ar lankantis konkrečiame muziejuje ar kitame panašios paskirties objekte. Ekskursijos gali būti istorinės, kultūrinės, pažintinės, gamtinės ir net kulinarinės.

Kaip atrodo mistinė ekskursija?

Vis labiau į madą pareina netradicinių temų ekskursijos. Pavyzdžiui, Vilniuje yra rengiamos ekskursijos, kuriose pristatomos žymių sostinės istorinių asmenybių meilės istorijos. Sostinėje taip pat yra populiarios ir mistinės ekskursijos, kurių metu gidai pasakoja šiurpą keliančias istorijas, kurios slypi gūdžiuose istorinių pastatų šešėliuose. Šios ekskursijos vedamos tada, kai sostinė ruošiasi miegui. Mistinės ekskursijos labai populiarios Londone, daugelyje viduramžių laikus menančių miestų, Rumunijos Transilvanijos regione – grafo Drakulos tėvonijoje.

Ką reikėtų aplankyti Žagarėje?

Jeigu liepos pabaigoje nuvyksite į Žagarėje vykstantį vyšnių festivalį, ta pačia proga būtinai aplankykite ypatingąjį namą, kurio visos sienos ir dalis stogo yra padengti puodais ir katilais. Originalios išvaizdos name yra saugoma dėmesio verta senienų kolekcija, o pačią svarbiausią vietą joje užima šiame miestelyje rasta žydų Tora. Tame name senais laikais veikė žydų krautuvė.

Kuo gali nustebinti Merkinė?

O jeigu tektų keliauti pro Merkinę, čia ne vien jos piramidė gali jus nustebinti. Ties sankryža link Alytaus, ant nedidelės kalvelės jūsų dėmesį patrauks namelis ant vištos kojelės. Aišku, joje ne ragana gyvena. Čia įsikūrę Merkinės ugniagesiai, tai jų pastatytas Dzūkijos miškų stebėjimo punktas. Šalia namelio yra įrengta pavėsinė, pastatytas lauko tualetas, todėl pravažiuojantiems yra kur apsistoti.

Ką ekskursantams gali pasiūlyti Skuodo kraštas?

Skuodo krašte apstu keliauninkų dėmesio vertų vietelių. Čia ir Mosėdis – akmenų karalystė, ir vienintelė Lietuvoje Šauklių tundra, ir pats didžiausias šalyje Barstyčių akmuo, ir vaizdingas Izidoriaus Navidansko botanikos sodas, ir seniausias tarp Baltijos šalių Apuolės piliakalnis, kur daugiau nei prieš tūkstantį metų kuršiai atmušė vikingų antpuolį, o tas faktas buvo įrašytas į Rimberto kronikas. Skuodiškiai didžiuojasi ir tuo, kad iš šio krašto yra kilę – pirmąją Lietuvos istoriją parašęs Simonas Daukantas ir pirmasis botanikas Jurgis Pabrėža.

Pranešimą paskelbė: UAB Market Rats
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-26 09:23
Laisvalaikis, pramogos, Turizmas
pasidalinti
atgal