Prezidentas pasveikino Azerbaidžaną nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Azerbaidžano Prezidentą Ilhamą Alijevą ir visus Azerbaidžano žmones minint 105-ąsias Demokratinės Azerbaidžano Respublikos įkūrimo metines.

Šalies vadovas pasidžiaugė ką tik įvykusiu Azerbaidžano Prezidento vizitu Lietuvoje ir pabrėžė, jog tai buvo proga aptarti bendradarbiavimą įvairiais klausimais, įskaitant ekonomikos, inovacijų ir aplinkosaugos sritis, saugumo situaciją Pietų Kaukaze, Rusijos vykdomo karo prieš Ukrainą pasekmes. „Viliuosi, kad apsilankymas Lietuvoje Jums taip pat buvo prasmingas, o jo metu pasirašyti susitarimai sukurs palankias galimybes tolesnei ryšių tarp mūsų šalių plėtrai“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Prezidentas akcentavo prasmingą partnerystę, siejančią Lietuvą ir Azerbaidžaną, ir pabrėžė, jog Lietuva tvirtai palaiko Europos Sąjungos dialogo su Azerbaidžanu plėtojimą. „Rusijos vykdomo brutalaus karo prieš Ukrainą akivaizdoje partnerystė su Jūsų šalimi yra dar reikšmingesnė. Esu tikras, kad ir toliau sėkmingai bendradarbiausime teikdami visokeriopą paramą Ukrainai iki pat jos pergalės bei užtikrinsime sankcijų Rusijai įgyvendinimą“, – teigė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas perdavė nuoširdžią pagarbą ir linkėjimus Azerbaidžano Prezidentui, o visiems gyventojams palinkėjo taikos ir gerovės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-28 08:30
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal