Prezidentas pareiškė užuojautą dėl Zitos Kelmickaitės mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl muzikologės, laidų vedėjos Zitos Kelmickaitės mirties.

„Netekome ryškios muzikos bendruomenės narės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės, savo gyvenimą paskyrusios lietuvių folkloro puoselėjimui, mūsų šalies muzikinio palikimo išsaugojimui. Z. Kelmickaitė visa savo esybe, neišsemiama energija ir optimizmu, kūrybine, pedagogine ir žurnalistine veikla, vidine šiluma teigė ir mylėjo gyvenimą, savo talentu ir asmenybės charizma skiepijo meilę Lietuvai ir jos žmonėms“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas reiškia nuoširdžią užuojautą dėl netekties Zitos Kelmickaitės artimiesiems, draugams, visai Lietuvos kultūros ir mokslo bendruomenei.

Z. Kelmickaitė 2000 metais buvo apdovanota Gedimino ordino Riterio kryžiumi, 2018 metais ordino Už nuopelnus Lietuvai Karininko kryžiumi.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-27 11:02
Kultūra
pasidalinti
atgal