Lietuvoje plečiamas tarptautinis statybų pramonei skirtų skaitmeninių įrankių programavimo centras

Skaitmeninius sprendimus statybos ir gamybos pramonei sėkmingai vysčiusios Lietuvos įmonės sutelkia jėgas naujam etapui prancūzų kapitalo grupėje.

Prancūzijoje registruota įmonių grupė „Arkance“, priklausanti tarptautinei korporacijai „Groupe Monnoyeur“, už neskelbiamą sumą įsigijo 100 proc. UAB „SBS Group“ akcijų. Įsigijimas įvyko per UAB „AGA CAD“, kurią „Arkance“ įsigijo prieš dvejus metus. Lietuvos įmonės, kartu buriančios stiprias statybai skirtų IT produktų kūrėjų komandas, nuo šiol bus vienu iš grupės produktų kūrimo ir vystymo centrų.

„Ši sandoris yra dalis tarptautinės „Arkance“ grupės strategijos kurti stiprų IT produktų vystymo centrą Lietuvoje. Įsigijimo motyvas - greitesnis statybai skirtų produktų specifiką išmanančių programuotojų komandos augimas. Be to, kadangi „SBS“ produktai puikiai papildo mūsų sprendimus statinio informaciniam modeliavimui (angl. building information modeling, BIM), jie bus sparčiau įvedami į tarptautinę rinką platinant per greitai augantį „Arkance Systems“ pardavimo tinklą,“ – sako „AGA CAD“ vykdomasis direktorius Donatas Aksomitas.

Anot jo, nuo 2007 m. veikianti įmonė „SBS Group“ išvystė eilę labai vertingų programinės įrangos produktų, skirtų statybos projektams valdyti ir automatizuoti, ištekliams valdyti, statybos gaminių kiekiams skaičiuoti ir sąmatoms sudaryti. Lietuvoje „SBS“ programinę įrangą yra įdiegusios įmonės „MITNIJA“, „Orlen“, „Turto bankas“, „Fegda“ „Tilsta“, „ESO“, Lietuvos automobilių kelių direkcija ir kt.

Nerijus Filipavičius, „SBS Group“ vadovas ir akcininkas, šį etapą vertina ir kaip galimybę prisidėti prie statybos pramonės skaitmeninės transformacijos dar didesniu, jau pasauliniu, mastu. Prancūzijoje įkurtos „Arkance“ grupės įmonės šiuo metu veikia jau 15 Europos šalių. „AGA CAD“ klientų geografija dar platesnė – net 130 šalių visuose penkiuose žemynuose, kadangi įmonė savo produktus parduoda ne tik per partnerius, bet ir tiesiogiai.

„Po daugelio nuoseklaus darbo metų auginant talentus, puoselėjant inovacijas ir užimant aukštas pozicijas Lietuvos rinkoje, dabar galėsime pasiekti dar daugiau, pasitelkę bendrą viziją, strategiją ir suvieniję jėgas,“ – sako N. Filipavičius.

Prancūziško kapitalo „Arkance“ grupės vizija – plėsti programinės įrangos kūrimo verslą su sprendimais, kurie suteikia klientams galimybę projektuoti ir statyti pastatus geriau kontroliuojant projektų sąnaudas ir terminus. Papildžius esamą produktų portfelį „SBS Group“ sprendimais, klientai galės iš vieno tiekėjo įsigyti bene visus įrankius, būtinus siekiant efektyviai projektuoti, tvariai įgyvendinti bei naudoti pastatus ir gaminius.

„AGA CAD“ vykdomasis direktorius dalinasi, kad nuo 2021 m. sausio buvimas tarptautinės „Arkance“ grupės dalimi suteikia įmonei didesnius žmogiškuosius ir finansinius išteklius, o tai padeda dar geriau aptarnauti „AGA CAD“ klientus. D. Aksomitas pabrėžia, kad „AGA CAD“ ir toliau intensyviai investuos į programuotojų komandos didinimą bei naujų technologijų vystymą augančiame programavimo centre Lietuvoje, kurio darbuotojų skaičius po prisijungimo prie „Arkance“ grupės išaugo.

„AGA CAD“ darbuotojų skaičiaus pokyčiai:

• 2020 metų pabaigoje, iki prisijungimo prie „Arkance“ grupės, įmonėje dirbo 26 darbuotojai;
  • 2021 metų pabaigoje, būnant „Arkance“ grupės dalimi, įmonėje dirbo 32 darbuotojai;
  • 2022 metų pabaigoje – 38 darbuotojai.
  • 2023 metų pirmoje pusėje – 41 darbuotojas.

„AGA CAD“ pardavimo pajamos 2022 metais buvo 3.081 mln. eurų – 1,91 proc. mažiau nei 2021-aisiais. „SBS Group“ pajamos 2022 metais buvo 0.501 mln. eurų. 9,7 proc. mažesnės pajamos, lyginant su 2021-aisiais, siejamos su investicijų į naujus sprendimus vystymu.

Nuoseklų kasmetinį įmonių apyvartos augimą 2022 metais taip pat pristabdė išaugusi infliacija ir sudėtingesnė verslo aplinka dėl karo Ukrainoje, kuris ypač greitai ir stipriai paveikė statybų sektorių. Tačiau tai nesustabdė įmonės „AGA CAD“ augimo tikslų ir investicijų į statybų pramonei skirtų skaitmeninių įrankių programavimo centro plėtrą, kad galėtų rinkai pateikti daugiau statybų efektyvumą didinančių inovacijų.

Apie „Arkance“

„Arkance“ – tarptautinės korporacijos „Groupe Monnoyeur“, veikiančios energijos, statybinių ir žemės ūkio mašinų gamybos bei statybos ir pramonės skaitmeninimo srityse, antrinė įmonė – pastarąjį dešimtmetį sparčiai plečiasi, įsigydama pažangiausias Europoje IT įmones – CAD ir BIM technologijų bendroves.

Apie „AGA CAD“

1991 m. įsteigta UAB „AGA CAD“ yra BIM procesų diegėja, projektavimo programinės įrangos (PĮ) kūrėja ir eksportuotoja bei CAD ir BIM technologijų ekspertė. Daugiau kaip 13,000 programinės įrangos „Autodesk Revit“ naudotojų iš 130 pasaulio šalių naudoja įmonės sukurtus ir nuolat pagal klientų pageidavimus tobulinamus produktus. „AGACAD“ taip pat yra nepriklausoma pažangiausių pasaulyje kompiuterinio projektavimo programų tiekėja ir nešališka konsultantė PĮ pasirinkimo klausimais.

Apie „SBS Group“

„SBS Group“ yra 2007 m. įkurta programinės įrangos kūrimo įmonė, išskirtinai orientuota į statybos sektorių. Nuo savarankiškų komponentų iki visos sistemos, įmonės sprendimai yra skaitmeninės transformacijos pagrindas tiek smulkiajam ir vidutiniam verslui, tiek ir didiesiems statybų sektoriaus dalyviams iš beveik visų statybų-inžinerijos sričių: projektavimo, inžinerijos, statybos, kelių tiesimo, viešojo sektoriaus įmonėms, veikiančioms statybų srityje: energetikos, geležinkelių ir kt.

Pranešimą paskelbė: AGA CAD, UAB
2023-05-30 16:50