Prezidentas pasveikino Kroatiją Valstybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino Kroatijos Prezidentą Zoraną Milanovićių ir visus Kroatijos žmones Valstybės dienos 33-iųjų metinių proga.

Šalies vadovas pasidžiaugė valstybes siejančiais dvišaliais santykiais, vienijančiomis vertybėmis ir tarptautiniais siekiais.

Prezidentas pabrėžė esąs dėkingas Kroatijai už aktyvų ir reikšmingą indėlį  į Baltijos regiono ir viso NATO rytinio flango saugumo stiprinimą, dalyvaujant NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje. Pasak šalies vadovo, Rusijai ir toliau tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, Europos ir visos tarptautinės bendruomenės solidarumas išlieka ypač svarbus.

Lietuvos vadovo teigimu, sąjungininkų vienybė yra viena svarbiausių Aljanso stiprybės  ir visų mūsų saugumo prielaidų, todėl artėjant NATO viršūnių susitikimui Prezidentas yra tvirtai įsitikinęs, kad Vilniuje priimti sprendimai ne tik prisidės prie patikimo atgrasymo ir kolektyvinės gynybos stiprinimo, bet ir suteiks stiprių impulsų Ukrainos euroatlantinėms aspiracijoms.

Prezidentas nacionalinės šventės proga Kroatijos žmonėms palinkėjo visokeriopos gerovės, o visai šaliai – ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-30 08:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal