Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną sugrįžta Žaliųjų idėjų festivalis

Kitos savaitės pirmadienį, birželio 5 dieną, moksleiviai ir visi vilniečiai bei miesto svečiai kviečiami į Prezidentūros vidinį kiemą ir parką, kuriame trečius metus iš eilės vyks Žaliųjų idėjų festivalis.

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas renginys duris atvers 11 valandą. Lankytojų lauks Žaliųjų idėjų mugė, kurioje bus galima susipažinti su įvairiomis aplinkosaugos inovacijomis ir žaliosiomis iniciatyvomis. Mugės dalyviai turės galimybę degustuoti kokteilį „Žalios energijos gurkšnis“, apžiūrėti 240 litrų talpos akvariumą, kuriame ne tik gyvena žuvys ir augalai, bet ir tvariai auginamas maistas. Aplinkosaugos entuziastai galės pasisiūti tvarius prekybinius maišelius, pasigaminti veikiančią mažąją saulės jėgainę ar su virtualios realybės akiniais „pakeliauti laiku“ ir pamatyti, kaip keitėsi važiavimas traukiniu ir kas gali laukti ateityje.

Vidurdienį 8-11 klasių moksleiviai kviečiami pasitikrinti savo aplinkosaugines žinias „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ vedėjo Roberto Petrausko organizuojamame protmūšyje. Į protmūšį registruotis galite čia. Vietų skaičius ribotas.

Lankytojų taip pat lauks iniciatyvos „Po bangomis“ pamoka. Jos dalyviai, pasitelkę vaizduotę ir multimediją, leisis į kelionę po įvairias pasaulio vietas, susipažins su jūros gyvūnais ir mokysis apie klimato kaitą.

Festivalį vainikuos Gamtosauginės Prezidento Valdo Adamkaus premijos įteikimo ceremonija Prezidentūros parke.

PROGRAMA

11:00 – 16:00 Žaliųjų idėjų mugė, dirbtuvės ir edukacijos vidiniame Prezidento rūmų kieme ir istoriniame parke.

12:00 – 13:00 Aplinkosaugos protmūšis moksleiviams Prezidento rūmų Kolonų salėje.

13:00 – 13:20 Valstybės pažinimo centro organizuoto konkurso „Apsaugok savo herojų“ apdovanojimai ir aplinkosauginės iniciatyvos „Kita forma“ organizuoto konkurso „Gamtos herojai ‘23” apdovanojimai Prezidentūros parke.

13:30 – 14:45 Iniciatyvos „Po bangomis“ pamoka apie jūros gyvūniją ir klimato kaitą Valstybės pažinimo centre.

15:00 – 15:40 Gamtosauginės Prezidento Valdo Adamkaus premijos įteikimo ceremonija Prezidentūros parke.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-29 15:42
Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal