VERT suderino ESO elektros energijos persiuntimo paslaugos teikimo nebuitiniam klientui sutarties standartines sąlygas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) elektros energijos persiuntimo paslaugos teikimo nebuitiniam klientui sutarties standartinių sąlygų pakeitimus.

Esminiai Standartinių sąlygų pakeitimai:

1. Sutarties sąlygos papildytos nuostatomis , kuriose numatyta, kad nebuitiniam vartotojui gali būti numatyti ir taikomi leistinos generuoti galios ribojimai, viršijantys Elektros įstatyme nurodytas laikino elektros energijos persiuntimo nutraukimo ar apribojimo laiko ribas (t. y. 336 val. per 2 m.).
  2. Praplėstas teisinis reglamentavimas, kuris nustato papildomus įsipareigojimus naujam vartotojui, naujam objekto įgijėjui.

Įvertinusi Sutartį, VERT nenustatė aplinkybių, dėl kurių galėtų būti diskriminuojami elektros energijos rinkos dalyviai, taikant Sutarties nuostatas.

Išsamiai susipažinti su VERT 2023-05-29 posėdžio medžiaga galite ČIA.

Pranešimą paskelbė: Valstybinė energetikos reguliavimo taryba
2023-05-30 16:07
Energetika