Liucina Rimgailė dalijasi sultingų mėsainių receptu – pavyks net grilio naujokams

Socialiniuose tinkluose nuolat pastebima desertų kūrėja, verslininkė Liucina Rimgailė vasaros metu daugiausia laiko praleidžia namų kieme, kur sūnus mėgsta žaisti, o vyras Tadas – užsikurti kepsninę ir stebinti skaniais patiekalais. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ambasadorės, jos mėgstamiausi valgiai – ant grilio keptos daržovės, pelėsinis sūris ir švelniai pamarinuota mėsa. Nors Liucinai artimesnis desertų gaminimas, šeimos pietums ar jaukiai vakarienei su draugų kompanija ji kviečia išbandyti sultingų mėsainių receptą, kurį pasigaminti pavyks net grilio naujokams.  

Prie lauko kepsninės karaliauja vyras 

Desertinės „LiuPatty“ įkūrėja Liucina Rimgailė pasakoja, kad vasarą namuose jau tradicija tapo užsikurti grilį ir neskubant pasigaminti pietus šeimai ar vakarienę draugų kompanijai. Tiesa, jai artimesnis desertų gaminimas, todėl Liucina dažniausiai sugalvoja patiekalų idėjas ir padeda paruošti ingredientus, o prie kepsninės stoja jos vyras Tadas. 

„Šiaip Tadas virtuvėje suktis visiškai nemėgsta, bet kai užkuria grilį, pats rūpinasi visu procesu nuo mėsos pamarinavimo iki iškepimo. Man dėl to smagu ir maistas būna tik dar skanesnis. Nors griliname tik kartais, visuomet kažką išsikepę ant kepsninės sakome vienas kitam, kad galėtume tai daryti dažniau“, – pasakoja L. Rimgailė.

Namuose „Rimi“ ambasadorė naudoja uždarą keramikinę kepsninę ir sako, kad pasirūpinus tinkama įranga bei pasidomėjus, kaip teisingai ja naudotis, grilinimo procesas tampa paprastu net tiems, kurie kulinarijoje šiaip jau nėra patyrę. „Anksčiau turėjome paprastą kepsninę, bet kai nusipirkome keramikinę, vis negalime atsistebėti, kaip paprasta joje gaminti ir koks skanus maistas pavyksta net jei neturi daug įgūdžių bei žinių. Namuose Tadas jau tapo tikru grilio virtuozu, stebinančiu ne tik mane, bet ir draugus“, – juokiasi moteris.

Grilinti labiausiai mėgsta daržoves, sūrį ir švelniai pamarinuotą mėsą

L. Rimgailė pastebi, kad grilio kaitra ir lengvas dūmas labai gerai išryškina natūralius maisto skonius, todėl persistengti su priedais, padažais ir prieskoniais ji nerekomenduoja: „Man skaniausios yra paprastos, stambiai supjaustytos daržovės ir lengvai pamarinuota mėsa. Marinatui mes dažniausiai naudojame kokybišką alyvuogių aliejų, įvairias šviežias prieskonines žoleles, kartais soją ir citrinos sultis. Svarbiausia – neužgožti pasirinktų ingredientų natūralaus skonio.“

Ant grilio žinoma moteris mėgsta pasišildyti ir pelėsinio sūrio – kamambero, bri, kuris kepsninės kaitroje lengvai paskrunda, bet viduje išlieka minkštas. „Tadas yra tradicinio maisto šalininkas ir ganėtinai sunkiai įsileidžia naujoves. Tuo tarpu aš kartais paprašau vietoje mėsos iškepti man sūrio. Kai sušyla, jis tampa labai malonios konsistencijos. Tokį sūrį labai skanu valgyti su svogūnų uogiene ar spanguolių padažu, šviežiais žalumynais ir duona“, – ant grilio keptą pelėsinį sūrį išmėginti rekomenduoja L. Rimgailė. 

Pradedantiems grilio mėgėjams ji pataria nebijoti eksperimentų ir netingėti tokiu būdu praleisti jaukių vasaros vakarų: „Kartais sudėtingiausia dalis būna prisiruošti grilinimui, bet reikia pripažinti, jog tai labai smagus, šeimą ir draugus apjungiantis procesas, o maisto skonis turi savo išskirtinį kvapą ir magiją. Tad kuo dažniau grilinsite – tuo geriau pavyks naujais skoniais nustebinti save ir artimuosius.“

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad ieškantys idėjų grilinimui, turėtų atkreipti dėmesį į tam skirtą asortimentą ir jau paruoštus gaminius: „Savo parduotuvėse turime įvairių grilio produktų pasirinkimą: ant ugnies kepti tinkamų daržovių, sūrio, jau paruoštų mėsos, žuvies gaminių bei šalia derančių šviežių salotų. Taip pat – veganiškų daržovių ir sojos maltinukų, dešrelių. Pastebime, kad sezono metu pirkėjai vis labiau domisi grilinimui skirtais produktais, todėl asortimente stengiamės pasiūlyti kuo daugiau naujovių už ypač patrauklią kainą.“ 

Ekspertė pataria produktų įsigyti pigiau sekant skelbiamas akcijas bei atkreipiant dėmesį į privačios etiketės produktus: „Daugiausia sutaupyti galima planuojant iškylas iš anksto ir pasinaudojant „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikiančia asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos. Visas jums priklausančias nuolaidas galite peržiūrėti terminale parduotuvėse arba mobilioje aplikacijoje „Rimi.lt“. 

Nuomonės formuotojos L. Rimgailės sultingų mėsainių receptas:  

Patiekalui reikės:

4 vnt. jautienos maltinių „AMERICANO RIMI“;

4 vnt. „brioche“ mėsainių bandelių;

Virtų kukurūzų burbuolių;

Keleto marinuotų agurkėlių;

Šviežių salotų lapų;

2 vnt. pomidorų;

1 vnt. raudonojo svogūno;

Pomidorų padažo;

Garstyčių ir medaus padažo;

Kamambero sūrio. 

Gaminimas: 

  1. Pasiruošiame daržoves: nuplauname salotų lapus, supjaustome marinuotus agurkėlius, griežinėliais supjaustome pomidorus ir raudonąjį svogūną, perpjauname kukurūzų burbuoles.
  2. Įkaitiname kepsninę ir sudedame jautienos maltinius kepti (tikslus kepimo laikas priklauso nuo mėsos paplotėlių dydžio ir mėgstamo iškepimo lygio).
  3. Grilyje apkepame kukurūzus, pašildome kamambero sūrį.
  4. Kepimo pabaigoje ant kaitros trumpai pašildome bandeles.
  5. Ruošiame mėsainius: ant apatinės bandelės tepame pomidorų padažo, ant viršutinės – medaus ir garstyčių padažo, uždedame salotų lapų, iškeptą mėsą bei pasiruoštas daržoves. Ant mėsainių taip pat galima uždėti kamambero sūrio bei šalia patiekti keptas kukurūzų burbuoles ar kitus mėgstamus priedus.

Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal