RRT paskelbė savo 2022 metų veiklos ataskaitą

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė savo 2022 metų veiklos ataskaitą. Ji artimiausiu metu bus pristatyta ir Seime, Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų, inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos pakomitetyje.

Vertindama praėjusius metus, RRT pirmininkė Jūratė Šovienė pirmiausia kalba apie pokyčius.

„Rinkų dinamika, su jų reguliavimu kylantys nauji iššūkiai bei aukšti reikalavimai viešųjų paslaugų kokybei lemia ir paties reguliuotojo pokyčių būtinybę. Privalome būti ambicingi ir žiūrintys į ateitį, nes turime atliepti rinkos aktualijas, vystymosi tendencijas, verslo ir vartotojų poreikius. Pokyčius skatina ir augantys visuomenės lūkesčiai valstybės institucijų profesionalumui, efektyvumui bei kuriamai vertei“, – ataskaitoje akcentuoja J. Šovienė.

Pernai RRT po daugiau nei 20 metų veiklos Elektroninių ryšių įstatymu pakeista RRT valdymo struktūra. Įsteigtas kolegialus valdymo organas – RRT taryba, sprendžianti svarbiausius organizacijos, kaip strateginių sektorių reguliuotojo, kompetencijai priskirtus klausimus bei veikianti kaip nešališka ikiteisminė ginčų nagrinėjimo institucija. Be to, 2022 metų pabaigoje RRT sukūrė naują veiklos strategiją.

„Keliame sau tikslą tapti geruoju reguliuojančios institucijos pavyzdžiu ir savo ekspertine kompetencija prisidėti prie palankių sąlygų technologijų ir verslo vystymuisi reguliuojamose rinkose sudarymo, vartotojų interesų jose užtikrinimo“, – vardija RRT pirmininkė J. Šovienė.

2022 m. TOP darbai

1. Užbaigėme Europos elektroninių ryšių kodekso perkėlimą.
  2. Surengėme 5G dažnių aukcionus.
  3. Padėjome pagrindą daiktų interneto plėtrai.
  4. RRT laboratorija – viena geriausių šalyje.
  5. Neteisėtos veiklos, piktnaudžiaujant skambučiais, prevencija.
  6. Pasirengėme nacionalinio prefikso diegimo planui.
  7. Patvirtinome eSIM tvarką.
  8. Dirbtinis intelektas – draudžiamam žalingam turiniui internete ieškoti.
  9. Lietuvos kandidatas Tomas Lamanauskas tapo ITU Generalinio sekretoriaus pavaduotoju.
  10. Įpareigojome AB „LTG Infra“ perskaičiuoti netinkamai apskaičiuotus mokesčius.
  11. Patvirtinome universaliosios pašto paslaugos kainų lubas.

Plačiau apie visus pokyčius ir veiklas 2022 m. – spauskite nuorodą.

Pranešimą paskelbė: LR ryšių reguliavimo tarnyba (RRT)
2023-05-31 15:11
ITT, Verslas, ekonomika, finansai