Prezidentas šachmatų turnyro dalyviams: šio žaidimo grožis lydės jus visą gyvenimą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį įteikė Prezidento taurę Lietuvos pradinių klasių šachmatų čempionato nugalėtojams – Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos komandai.

Jau antrus metus Lietuvos pradinių mokyklų mokinių klasės dalyvavo šachmatų turnyre Prezidento taurei laimėti. Atrankiniuose turnyruose šiemet dalyvavo daugiau nei 1500 mokinių iš visos Lietuvos mokyklų, o į finalinį turnyrą Prezidentūroje buvo pakviestos 25 geriausiai atrankoje pasirodžiusios komandos.

„Šachmatai suteikia ne tik daug gerų emocijų, bet ir įgūdžių, kuriuos galėsite panaudoti savo ateities veikloje, visai nesvarbu kur dirbsite. Šachmatų žaidimo grožis lydės jus visą gyvenimą. Pagarba priešininkui, loginis mąstymas, tikslo išsikėlimas ir jo siekimas – visa tai būdinga šachmatams“, – sveikindamas nugalėtojus sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo moksleivių tėvams bei mokytojams, kurie toliaregiškai žiūrėdami į vaikų ateitį remia šį užsiėmimą. Taip pat treneriams, kurie su jais prie šachmatų lentos praleidžia ne vieną valandą. „Ypatingai noriu padėkoti treneriui Jonui Sidabrui ir visai jo suburtai bendraminčių komandai, kuri atskleidžia mūsų mažiesiems nuostabų šachmatų pasaulį“, – apdovanojimų ceremonijoje sakė Prezidentas.

Šalies vadovas su vyriausiuoju patarėju Frederiku Jansonu ir patarėju Pauliumi Baltoku po apdovanojimų ceremonijos su taurės laimėtojais Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos komanda, antros vietos laimėtojais Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos komanda ir trečią vietą pelniusia VGTU inžinerijos licėjaus komanda sužaidė šachmatų simultaną.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-31 17:07
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal