Verslininkui ir mecenatui Dr. Pranui Kizniui – aukščiausio lygio, auksinis Lietuvos verslo bendruomenės apdovanojimas

 Garsiam Lietuvos verslo įkūrėjui, verslininkui, mecenatui dr. Pranui Kizniui iškilmingoje Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų  Generalinės asamblėjos ceremonijoje įteiktas aukščiausio lygio apdovanojimas – Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos garbės ženklas aukso (I laipsnio) „Darbo žvaigždė“. Dr. P. Kiznis, kuris yra ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų garbės viceprezidentas, apdovanotas už nuopelnus gerinant verslo sąlygas, bendradarbiavimą, didelį indėlį į verslumo skatinimą, aktyvų dalyvavimą rūmų veikloje.

„Simboliška, kad Dr. Pranas Kiznis – įkvepiantis verslo lyderis, kurį drąsiai galime vadinti verslo bendruomenės žvaigžde, apdovanojamas aukščiausio lygio garbės ženklu – aukso „darbo žvaigžde“. Augęs tremtyje, vėliau grįžęs į gimtąją šalį, baigęs technikos mokslus, jis, Lietuvai atkūrus Nepriklausomybę, įkūrė lietuviško kapitalo įmonę UAB „Lietpak, polimerinių plėvelių gamybos bendrovę, kuri sėkmingai veikia iki šiol. Didžiulės pagarbos verta ir tai, kad tiek įmonė, tiek pats P. Kiznis yra dosnūs mecenatai, aktyviai remiantys bendruomeninius, socialinės veiklos, bažnyčios ir ypač kultūrinius bei pilietiškumo projektus“, – sako Sigitas Leonavičius, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas.

Iki šiol  šiuo garbės ženklu buvo įvertinti tik keturi asmenys: prezidentas Valdas Adamkus, buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, ilgametis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Mečislovas Rondomanskas ir Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų asociacijos buvęs prezidentas Simas Ramutis Petrikis.

Dr. P. Kiznio vadovaujama UAB „Lietpak“ savo produkciją sėkmingai eksportuoja į 33 pasaulio šalis, taip pat turi atstovybes Švedijoje, Lenkijoje. Verslininkas aktyviai rūpinasi, kad naujausios mokslo žinios būtų pritaikytos įmonės veikloje – polimerinių pakavimo medžiagų gamyboje. Lietuviško kapitalo įmonė yra įvardijama tarp penkiasdešimties didžiausių savo pramonės šakos gamintojų pasaulyje. „Lietpak“ produkcija pasaulyje yra žinoma ir pripažinta – pasaulinėse parodose ji garsina Lietuvą, kaip pažangių technologijų bei modernios pramonės valstybę.

Įmonė garsi ir savo filantropine veikla, vien 2015-2021 m. paramai ir labdarai skirta 2290 tūkst. eurų. Įmonės įkūrėjas ir savininkas Dr. P. Kiznis  dosniai remia įvairius kultūrinius ir patriotinius projektus. Jis rėmė Vyčio paminklo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti statybas, reikšmingai prisidėjo prie paramos Ukrainai, įvairių kultūrinių ir patriotinių iniciatyvų. Pati didžiausia P. Kiznio dovana kultūrai – jo 26 paveikslų (XV-XVII amžių) galerija, atidaryta Valdovų rūmuose 2021 m. kovą. Šiam muziejui perduota meno vertybių už 1,3 mln. eurų. Tai – vienas gražiausių mecenatystės Lietuvoje pavyzdžių.

Už paramą gimtinei P. Kiznis išrinktas Pasvalio garbės piliečiu, už paramą Panevėžio vyskupijai – gauta Popiežiaus padėka. 2015 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo P. Kiznį LDK Gedimino ordino medaliu.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai - tai platus Lietuvos verslo atstovų ir mokslo įstaigų tinklas bei bendruomenė. Šiandien Rūmai vienija beveik 500 narių – Lietuvos įmones iš įvairių verslo sektorių, taip pat universitetus, kolegijas bei kitas mokymo įstaigas.

Pranešimą paskelbė: Strateginės komunikacijos agentūra „Proto vėtra“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal