VILNIUS TECH vyks nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ 6-ojo sezono didžiosios kūrybinės dirbtuvės

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: penktadienis, 2023 birželio 2
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: VILNIUS TECH, Saulėtekio al. 11, Vilnius.

Birželio 2 d. 10 val. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VILNIUS TECH) viešės daugiau kaip 400 mokinių ir mokytojų iš 28 mokyklų, esančių visoje Lietuvoje – vyks nuotolinio ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ (AI) 6-ojo sezono didžiosios kūrybinės dirbtuvės.

Jose dalyvaus mokiniai, apsisprendę atlikti tiriamąjį ar kūrybinį projektinį darbą vienoje iš 20-ties siūlomų AI platformos tematikų – nuo aplinkos inžinerijos, statybos ir liejimo iki robotikos, virtualios realybės ir dirbtinio intelekto (DI) technologijų.

Per 5-erius AI platformos sezonus jos veikloje dalyvavo daugiau kaip 2,5 tūkst. mokinių, kurie atliko beveik 500 projektinių darbų. Šio 6-ojo sezono pradžia džiugina mokinių aktyvumu – beveik 700 mokinių planuoja atlikti apie 250 projektinių darbų, tad šios kūrybinės dirbtuvės yra labai svarbios – jos padeda mokinių komandoms ne tik rasti atsakymus į jiems darbo pradžioje kylančius klausimus, bet ir įvaldyti šiuolaikinius darbo įrankius, sudėlioti tolimesnio darbo planą ir t.t. Asmeninė pažintis su konsultantais palengvins bendravimą nuotolinio darbo metu.

Praktinė pažintis su VILNIUS TECH – pirmaujančio Lietuvos technikos universiteto – dėstytojais, mokymo ir mokslinių tyrimų veikla juos dominančioje srityje padės pagrįstai rinktis profesinės karjeros kelią ir pradėti juo eiti dar mokyklos suole.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus Gedimino technikos universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-06-01 11:16
Švietimas ir mokslas, Kiti pranešimai
Renginio pradžia
2023-06-2, penktadienis10:00
Renginio vieta
VILNIUS TECH, Saulėtekio al. 11, Vilnius.
Prisegti failai
pasidalinti
atgal