Edgar Alkovskij: apie Šalčininkų krašto gamtos grožį ir besikeičiantį kultūrinį veidą

Šalčininkai – miestas, esantis 45 km. nuo Vilniaus, kuriame dabar gyvena 7000 gyventojų. Miestas įsikūręs prie Šalčios upės, nuo kurios ir gavo pavadinimą. Savivaldybės siekis – skatinti gyventojų aktyvumą laisvalaikio, sporto, kultūrinėse ir kūrybinėse veiklose, įtraukti kuo įvairesnes visuomenės grupes.

Šalčininkų rajono savivaldybė dalyvauja žurnalo STRUCTUM organizuojamame nacionaliniame architektūros ir urbanistikos konkurse „Išmanusis miestas 9“.

Portalas Structum.lt kalbina konkurse dalyvaujančių miestų žinomus žmones ir šį kartą pristato pokalbį su Šalčininkėlių krašto bendruomenės centro vadovu Edgar Alkovskij, kuris visą gyvenimą gyvena šiame jaukiame miestelyje.

Pasak pašnekovo, savivaldybė išties daug dėmesio skiria kultūrinei, turizmo ir socialinei sritims. „Šiandien atnaujinami ir puoselėjami kultūros paveldai, pavyzdžiui, prikeltas naujam gyvenimui Jasiūnų ir Vilkiškių dvarai. Šiose vietose organizuojami įvairūs renginiai. Tokie pokyčiai labai džiugina ir, mano nuomone, atneša didžiulę naudą vietiniai bendruomenei ir pritraukia turistus. Dažnai svečiai nustemba kaip gerai tvarkosi kraštas, kadangi atvažiuoja su neigiamu nusistatymu, prie kurio tam tikra prasme yra prisidėjusi žiniasklaida. Dar yra žmonių, manančių, kad tokiuose miesteliuose visai nėra kuo užsiimti“, - pasakoja Edgar Alkovskij.

Edgar patikina, kad jis pažįstantis ne viena žmogų kuris iškeitė gyvenimą Vilniuje į gyvenimą Šalčininkų rajone. „Kodėl? Nes žmonės ilgainiui pakeičia savo nuomonę ir pradeda suprasti, kad gražiausia kas yra, tai gamta. Ir visiškai pritariu tam, kad atvykti pas mus verta, kai norisi prisiliesti prie gamtos, pabūti su ją. Būtent Šalčininkų rajone galime surasti labai daug, pradedant nuo švenčių, istorinio paveldo objektų iki vaizdingų pasivaikščiojimo takų ar upių trasų, pritaikytų plaukimui baidarėmis“, - sako pašnekovas.

Vienas iš šiame krašte esančių vertų dėmesio objektų - Dieveniškių istorinis regioninis parkas, kuriame vyras įžvelgia didžiulį potencialą. Apskritai, Šalčininkų kraštas gali pasigirti dvarų gausa, kurie suteikia šiam rajonui išskirtinimo.

„Kiek apmaudu, kad savivaldybės pateiktuose projektuose dar nėra Šalčininkėlių vietovės, kadangi pats juose gyvenu, matau didžiulį potencialą. Žinoma, „Išmaniojo miesto 9“ konkurse pateikti projektai džiugina, kadangi rajone išties reikia naujų erdvių, pritaikytų aktyviam ir kūrybiškam laisvalaikio leidimui“, - džiaugiasi Edgar Alkovskij.

Pranešimą paskelbė: UAB "Structum projektai"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-06-02 09:39
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
pasidalinti
atgal