Seimo nario Petro Gražulio pranešimas: parlamentaras siūlo kreiptis į prokuratūrą, prašant surasti pradingusį Kristijoną Bartoševičių, jo bylą perduoti teismui – tai buvo žadėta padaryti dar gegužę

2023 m. birželio 9 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Seimo narys Petras Gražulis įregistravo Seimo rezoliuciją, kurioje siūlo Lietuvos parlamentui paraginti prokuratūrą nevilkinti jos pažado perduoti pedofilija įtariamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus bylą teismui. Generalinė prokurorė Nida Grunskienė 2023 m. kovo 30 d. žadėjo, kad byla dėl K. Bartoševičiaus bus perduota teismui 2023 m. gegužės mėn., tačiau iki šiol jokio perdavimo nėra.

Parlamentaras taip pat siūlo Seimui raginti prokuratūrą skelbti K. Bartoševičiaus paiešką, nes jo nuo grįžimo iš Čilės niekas nėra matęs – gal jis yra dingęs ar pražuvęs, kaip kadaise, prokurorų teigimu, užspringęs žolėmis Drąsius Kedys ar pastarojo įtartas pedofilija Andrius Ūsas, kuris, prokuratūros įsitikinimu, besivažinėdamas keturračiu prigėrė pakelės griovyje, kuriame vandens buvo žemiau kelių.

P. Gražulis įtaria, kad pedofilų klanas savo galią demonstruoja ne tik Seime, kuriame jis žlugdo antipedofilines iniciatyvas, bet plečia savo įtaką prokuratūroje ir teismuose, kurie dažnai sąmoningai marina tokias bylas, pedofilus išsuka nuo atsakomybės, o aukas palieka nelaimėje.

Parlamentaro siūlomos rezoliucijos projekte paminimi pastarieji tokie atvejai.

Šioje rezoliucijoje prokuratūrai siūloma taikyti K. Bartoševičiui tokius pačius ikiteisminio tyrimo metodus, kuriuos dėl nepalyginamai menkesnės reikšmės įtarimų taikė Seimo nariams P. Gražuliui (krata jam nežinant namuose ir darbovietėje), Mindaugui Puidokui (išplėšus kišenę jėga paimti mobilieji telefonai), o šios bylos nagrinėjimo posėdžius transliuoti viešai slepiant nukentėjusių tapatybes.

Primename, kad K. Bartoševičiui prokuratūra 2023 m. vasario 1 d. pateikė įtarimus dėl 4-ių asmenų, tuo metu buvusių mažamečiais arba nepilnamečiais, seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo, būnant Seimo nariu.

Rezoliucijos projektas Nr. XIVP-2883

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-06-09 13:30
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal