Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Armėnijoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Armėnijoje Andriui Pulokui.

Šalies vadovas su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Armėnijos dvišalio bendradarbiavimo kryptis, Pietų Kaukazo regiono geopolitines perspektyvas, ekonominių ryšių su Armėnija stiprinimą, bendradarbiavimą transporto, turizmo, švietimo, kultūros srityse.

Pasak Prezidento, dvišalėje politinėje darbotvarkėje įvykusių vizitų, kontaktų ir bendradarbiavimo teigiama kreivė ir intensyvumas turi būti tęsiami ir išnaudojami konkretiems tikslams, visų pirma būtinoms vidaus reformoms įgyvendinti ir Europos Sąjungos vaidmeniui stiprinti. Būtina visais lygiais, būdais ir priemonėmis skatinti ir remti tvirtą bei negrįžtamą europinį šalies pasirinkimą.

Prezidentas su ambasadoriumi aptarė dar neišnaudotas verslo galimybes eksporto, IT, kibernetinio saugumo, atsinaujinančios energetikos srityse. Šalies vadovo teigimu, tradiciniai miestų partnerysčių, universitetų bei kultūrinio bendradarbiavimo ryšiai ir toliau turėtų išlikti ambasados veiklos akiratyje.

Prezidentas su ambasadoriumi taip pat kalbėjo apie lietuvių bendruomenę Armėnijoje. Pasak šalies vadovo, efektyvesniam bendruomenės gyvavimui reikėtų tęsti lietuvių bendruomenės projektus, remti lituanistinės mokyklėlės veiklą.

A. Pulokas karjerą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 2000-aisiais. Pastaraisiais metais jis ėjo Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2023-06-13 10:42