Technologijų lyderė „Samsung“ skatina klientus palaikyti gerą savijautą: kartu su „Eurovaistine“ siūlo atlikti inovatyvų vitaminų tyrimą

Viena didžiausių technologijų kompanijų „Samsung“ aktyviai prisideda prie sveikatingumo iniciatyvų. Bendradarbiaudama su „Eurovaistine“, bendrovė pasiūlė savo  technologijas inovatyviai  vaistinių tinklo paslaugai: vaistinių filialuose su naujomis planšetėmis galima nemokamai atlikti vitaminų ir mineralų tyrimą. Pasak Vaido Bielinio, „Samsung Electronics Baltics“ mobiliųjų įrenginių verslui vadovo, tokiu būdu žmonėms suteikiama galimybė labai patogiai stebėti savo sveikatos būklę.

„Bendradarbiavimas su didžiausiu vaistinių tinklų Lietuvoje deda mažą, bet reikšmingą žingsnį, gerinant sveikatos priežiūros paslaugas ir prieinamumą mūsų šalyje. Tai dar vienas įrodymas, kad technologijų ir sveikatos sektoriai gali dirbti išvien“, – teigia bendrovės „Samsung Electronics Baltics“ atstovas V. Bielinis.

Tyrimai – kasmet populiarėjanti paslauga vaistinėse 

„Sveikatingumo inovacijos nuolat intensyvėjančioje kasdienybėje – vis svarbesnės mūsų gerai savijautai palaikyti“, - įsitikinusi „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė. Jos teigimu, būtent dėl to, pasitelkus išmaniuosius įrenginius, vaistinėse dar 2019 metais buvo pradėtos teikti nemokamų tyrimų paslaugos, kurios kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo. 

„Skaičiuojame, kad per kelerius metus susidomėjimas tokiais tyrimais vaistinėse išaugo daugiau nei dvigubai ir vien per pirmąjį šių metų pusmetį atlikome beveik 5 tūkst. tyrimų. Didžiosiose mūsų vaistinėse nemokamai galima išsitirti savo plaukų būklę, atlikti veido odos tyrimą, sužinoti savo venų amžių. Vis dėlto, pats populiariausias yra vitaminų ir mikroelementų tyrimas. Net 58,8 proc. tyrimus atlikusių vaistinės pacientų rinkosi būtent šį tyrimą“, – pasakoja A. Vareikienė. 

Visi tyrimai atliekami specialiais įrenginiais, o rezultatus pacientas gali matyti iškart „Galaxy Tab S6 Lite” planšetėje, kurių vaistinių tinklas iš technologijų gigantės šiemet įsigijo per 300 vnt. Tokiu būdu vaistinė ne tik atnaujino planšetes, bet ir padidino jų kiekį ir taip dar labiau išplėtė tyrimus teikiančių vaistinių skaičių. 

„Vitaminų ir mikroelementų tyrimo metu, vaistinės konsultantas specialiu įrenginiu ir jo skleidžiamais elektromagnetiniais impulsais išmatuoja kiek organizme yra biotino, vitamino C, magnio, cinko, seleno, vitamino E, folio rūgšties bei B grupės vitaminų. Rezultatai iš karto matomi išmanioje planšetėje – jie atvaizduojami itin paprastai“, – tyrimo eigą pasakoja A. Vareikienė. 

Išmanių sveikatingumo iniciatyvų daugėja

Ši sveikatingumo iniciatyva nėra pirmoji, prie kurios prisideda išmaniosios „Samsung“ technologijos. „Kompanija kasmet pristato vis inovatyvesnius įrenginius, kurie padeda žmonėms formuoti sveikatai ir gerai savijautai reikalingus įpročius. Bendradarbiaudama su įvairių pramonių atstovais, technologijų bendrovė kuria papildomą pridėtinę vertę galbūt kartais iš pirmo žvilgsnio su sveikatingumu niekuo nesisiejančiame technologijų sektoriuje“, – teigia „Samsung Electronics Baltics“ svarbiausių verslo klientų vadybininkas Lietuvoje Edvinas Šimkus. 

Pavyzdžiui, pasauliniai „Samsung“ filialai bendradarbiauja su akių stebėsenos ir kompiuterijos lydere „Tobii“, kuri kuria specialią programinę įrangą, nustatančią mieguistumą. Pasitelkiant šią priemonę, galima realiuoju laiku stebėti kintantį širdies ritmą ir pagal tai nustatyti mieguistumo lygį. Kita partnerystė užmegzta ir su garso elektronikos įmone „Harman“, kuri neseniai pristatė automobilių jutiklį „Ready Care“, galintį nustatyti vairuotojo nuovargį ir stresą. 

Panašių sveikatingumo projektų yra ir daugiau. „Samsung Electronics“ neseniai paskelbė atvirojo kodo projektą „Samsung Health Stack 1.0“, skirtą skaitmeniniams medicinos tyrimams atlikti. Jo tikslas – patobulinti „Android“ operacines sistemas įvairiems sveikatos priežiūroje naudojamiems išmaniesiems įrenginiams.

„Sujungus išmaniąsias inovacijas ir sveikatos industrijos išteklius, klientai gali tikėtis geresnės prieigos prie individualizuoto sveikatos stebėjimo ir sklandaus bendravimo su sveikatos priežiūros specialistais. Tokie bendradarbiavimai parodo mūsų įsipareigojimą panaudoti technologijas taip, kad šios lengvintų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą visuomenei“, – sako Edvinas Šimkus.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-08-21 14:23
Sveikata, grožis, ITT
pasidalinti
atgal