„Girtekos“ grupė pasirinko naujus telematikos paslaugų teikėjus: užsakymas lietuviškai įmonei

Didžiausią nuosavą transporto parką Europoje valdanti „Girtekos“ grupė turi naują telematikos paslaugų teikėją – juo tapo Lietuvos įmonė „Programmatus“, vystanti produktą „Fleethand“. Telematikos sistemos bus keičiamos visuose daugiau nei 9 200 „Girtekos“ grupės vilkikų. Nauja partnerystė, planuojama, pagreitins bendrovės skaitmenizavimo procesą, padės tausoti aplinką ir pagerins komandos darbo sąlygas.

Visuose „Girtekos“ grupės vilkikuose integruotos telematikos sistemos teikia svarbią informaciją ir apima daugybę parinkčių bei galimybių, kad vairuotojai galėtų sklandžiai atlikti kasdienes užduotis, o įmonė – gauti vertingų įžvalgų. Telematikos sistemos apdoroja duomenis iš daugiau nei 270 integracijos taškų vilkikuose ir puspriekabėse.

„Telematikos sistemų pakeitimas yra vienas svarbių žingsnių mūsų veiklos skaitmeninimo kelyje. Tikimės, kad „Fleethand“ bus patikimas produktas, galintis greitai prisitaikyti prie pokyčių ir diegti  inovacijas. Norime, kad naujas telematikos sprendimas būtų patogus vairuotojams, išsaugotų visas funkcijas, kurias esame sukūrę iki šiol, ir suteiktų prieigą prie mūsų, padedant dirbtiniam intelektui, sukurtų maršrutų“, – sakė Mindaugas Paulauskas, „Girteka Transport“ generalinis direktorius.

Pasak M. Paulausko, tinkamai valdomi telematikos duomenys leidžia dirbti efektyviau ir teikti aukštesnės kokybės paslaugas klientams. Pavyzdžiui, klientai gali sekti krovinio padėtį, o transporto vadybininkai – įvertinti vilkiko ir puspriekabės efektyvumą bei atitinkamai reaguoti į susidariusias situacijas arba susisiekti su vairuotoju. Taip pat telematikos sistemos naudingos vairuotojams mokant už kelius, ieškant nuorodų ar maršrutų, gaunant reikiamus dokumentus ir informaciją.

Projekto apimtis – visas „Girtekos“ grupės vilkikų parkas

„Girtekos“ grupė ir „Fleethand“ vystanti įmonė sudarė bendradarbiavimo sutartį trejiems metams. Per ateinančius 12 mėnesių bus pakeista telematikos įranga visuose daugiau nei 9 200 grupės vilkikų. Taip pat į naujus bus keičiami bendrovės darbuotojų naudojami planšetiniai kompiuteriai.

„Telematikos sprendimai mūsų įmonėje naudojami plačiai: duomenims rinkti ir optimizuoti, automatizuoti, komunikacijai, ekologiškai vairuoti ir kitiems procesams. Norime visus renkamus duomenis sudėti į vieną centralizuotą darbuotojams patogią sistemą. Naujasis įrenginys, skirtas vairuotojams, bus ne tik lankstesnis ir patikimesnis, bet ir patogesnis naudoti, nešiojamas – tai buvo vienas pagrindinių vairuotojų lūkesčių. Dėl šių ir daugelio kitų priežasčių nusprendėme ieškoti naujo tiekėjo ir po 14 mėnesių intensyvių paieškų bei testavimų paaiškėjo, kad „Fleethand“ yra mums tinkamiausias produktas“, – apibendrino Dainius Augutis, „Girteka Transport“ Transporto funkcijų palaikymo skyriaus vadovas.

„Bendradarbiaudami su „Girteka“ matome daugybę galimybių. Mes ne tik teiksime telematikos sprendimus pirmaujančiai logistikos bendrovei, bet ir galėsime pritaikyti savo sistemą prie dinamiškos šiuo metu sparčiai skaitmenizuojamos „Girtekos“ grupės verslo aplinkos. Ši partnerystė taip pat atveria galimybę išnaudoti dirbtinio intelekto potencialą logistikos sektoriuje“, – sakė Tomas Sergadejevas, „Programmatus“ generalinis direktorius.

„Fleethand“ – tai pažangiausia transporto priemonių stebėjimo ir valdymo sistema, leidžianti įmonėms efektyviau ir tvariau disponuoti autoparku. „Fleethand“ siūlo aukščiausios kokybės dirbtiniu intelektu pagrįstus sprendimus, tokius kaip moderni telematika, efektyvi transporto parko vadyba, integruotas užsakymų valdymas ir pažangios apsaugos sistemos. Šie sprendimai padeda klientams automatizuoti automobilių parko veiklą, pasiekti iki 30 proc. didesnį darbo efektyvumą ir gerokai sumažinti įmonių kaštus. Dėl profesionalaus ir atsakingo požiūrio į klientą „Fleethand“ tapo pirmaujančia transporto priemonių valdymo įmone, siekiančia ir toliau kurti pažangias sistemas ir reformuoti logistikos sektorių.

Padės vairuoti ekologiškiau ir saugiau

Siekiant realaus poveikio mažinant anglies dioksido išmetimą į aplinką, ekonominis vairavimas logistikos įmonėms yra būtinybė. Naujos telematikos sistemos „Girtekos“ grupės vilkikuose padės sekti ekologinius parametrus ir mažinti transporto priemonių poveikį aplinkai. „Eco“ vairavimas taip pat didina vairavimo saugumą, nes sistema stebi vairavimo parametrus, turinčius įtakos vairuotojo, krovinio ir kitų eismo dalyvių saugumui. Atitinkamai vairuotojai gali realiuoju laiku gauti grįžtamąjį ryšį apie savo vairavimą ir atitinkamai reaguoti.

Didžiausią nuosavą transporto parką Europoje valdanti „Girtekos“ įmonių grupė kasmet pristato daugiau kaip 776 tūkst. pilnų krovinių ir valdo daugiau kaip 9 200 vilkikų ir 9 800 puspriekabių, dirbančių Europoje ir Skandinavijoje. Daugiau nei 23 tūkst. bendrovės darbuotojų kasdien užtikrina pervežimus klientams, tarp kurių yra didžiausi pasauliniai prekių ženklai. „Verslo žinių“ organizuotuose „Geidžiamiausių Lietuvos darbdavių 2023“ rinkimuose „Girteka“ užėmė antrąją vietą.

Pranešimą paskelbė: UAB ADVERUM
2023-09-04 09:24