Jau 70 -as Pirmadienio mitingas vyks rugsėjo 11 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie Katedros Varpinės bokšto!

Šis Pirmadienio mitingas skirtas Ukrainos karinių pajėgų kariams, kovojantiems fronte. Jų begalinio atsidavimo ir aukų dėka RuSSijos banditai įstrigo Ukrainoje, todėl galime čia, Lietuvoje, toliau gyventi taikoje. „Slava ZSU!“. Taip pat pagerbsime Ukrainoje žuvusius vaikus. Padėkime Ukrainai iki Pergalės. Slava Ukraini!

Pirmadienio mitingų tikslas neleisti pamiršti tų, kurie aukoja savo gyvybes už taiką mūsų namuose, už tai, kad ant mūsų galvų nekristų bombos, nebūtų naikinami miestai, nebūtų Bučų ir Irpinių.

Mitingų organizatorius ir vedėjas Arkadijus Vinokuras, - aktorius, publicistas, rašytojas. 1990-1991 m. dalyvavo visuose Pirmadienio mitinguose Stokholme. Jie buvo skirti Baltijos valstybių išsivadavimui iš sovietų okupacijos paremti.

Pirmadienio mitingo dalyviai:

Ingrida Šimonytė – LR Ministrė Pirmininkė. Perduoda raštu savo kalbą Pirmadienio mitingams ir jų dalyviams

Arvydas Anušauskas – LR Krašto apsaugos ministras

Volodymyras Tymčiukas – mūšių Ukrainos rytuose dalyvis, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas, etmono Petro Sahaidachny vardu pavadintos Nacionalinės sausumos pajėgų akademijos mokytojas, technikos mokslų kandidatas, poetas, romanistas, vertėjas. Telefonu iš fronto.

Volodymir Konxhyths – Ukrainos karinių pajėgų majoras, telefonu iš fronto.

Ilma Skuodienė – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė . šiuo metu Lietuvoje yra 734 Ukrainos vaikai, į šalį atvykę be savo tėvų.

Ana Daukševič – delfi.lt karo žurnalistė, ne kartą aplankiusi karius Ukrainos fronte

Milda Matulaitytė – Feldhausen – žurnalistė, autorė, laidų vedėja. Nesuklysiu pasakydamas, jog ją drąsiai galima pavadinti bataliono “globėja”, kaip ji išdidžiai sako apie 20-ąjį specialiosios paskirties batalioną: “MANO” batalionas!“

Dainuoja:

Marina Pilipenko – ukrainiečių dainininkė, muzikos mokytoja, chorvedė

Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingo vertėjas Ana Zakopailo

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.

Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
2023-09-10 09:33