„Samsung“ kviečia skatinti emocinę ir fizinę gerovę mokykloje: konkurso laimėtojams atiteks net 16 tūkst. eurų vertės prizas

Rugsėjo 11 dieną prasidėjo „Samsung“ technologijų bendrovės organizuojama socialinės atsakomybės programa „Solve for Tomorrow“. Trečius metus iš eilės vykstantis projektas šiemet kviečia 9–12 klasių moksleivius iš Baltijos šalių generuoti idėjas ir ieškoti technologinių sprendimų, kurie prisidėtų prie draugiškesnės mokyklos aplinkos kūrimo. Prizinis fondas trijų geriausių idėjų autoriams sieks net 16 tūkst. eurų.

2023 m. konkurso tema pasirinkta neatsitiktinai – pagal patiriamų patyčių rodiklius Lietuva jau eilę metų rikiuojasi sąrašų viršūnėse ir šios problemos mastas nemažėja. Žinoma, tai ne vienintelė opi problema – šių dienų kontekste mokinių emocinės bei fizinės gerovės palaikymas yra itin svarbus. Tam, kad kuo daugiau moksleivių galėtų mokytis pozityvioje, kūrybiškumą ir tobulėjimą skatinančioje aplinkoje, būtina atitinkamų veiksmų imtis dabar. Todėl „Samsung“ moksleivių klausia – kaip pasitelkti technologijas, kad visi mokykloje galėtų jaustis laimingesni?

„Per visą šio projekto gyvavimo laikotarpį mes ne kartą įsitikinome, kad moksleivių idėjos ir ryžtas gali prisidėti prie puikių pokyčių įgyvendinimo. Šiemet laukiame įvairių moksleivių idėjų, kurios padėtų pagerinti mokyklos aplinkos būklę. Tai gali būti naujos mobiliosios programėlės, jau egzistuojančių technologijų panaudojimas patyčių prevencijai ar emocinės sveikatos gerinimo iniciatyvos“, – sakoprogramos „Solve for Tomorrow“ vadovė Baltijos šalyse Eglė Tamelytė.

Į 35 dalyvių komandas susibūrę moksleiviai paraiškas dalyvauti konkurse gali teikti nuo rugsėjo 11 d., o idėjas plėtoti iki gruodžio mėnesio. Tam, kad idėjos būtų išpildytos visapusiškai, dalyvių komandas konsultuos įvairių sričių mentoriai.

Dalyvių paraiškas vertins patyrusi jungtinė Baltijos šalių komisija, kuri atsižvelgs į šiuos kriterijus: ar siūloma remtis naujausiomis technologijomis, ar kūrybinė idėja yra originali, ar įmanoma idėją įgyvendinti realybėje ir į tai, kokį teigiamą socialinį poveikį tai gali duoti visuomenei.

912 klasių moksleiviai teikti konkurso paraiškas gali projekto interneto svetainėje https://www.solvefortomorrowbaltics.com/lt. Sėkmingiausiai programoje pasirodžiusios komandos paaiškės 2023 metų gruodžio mėnesį, finaliniame idėjų pristatymo renginyje. Konkurso prizinio fondo, kuris bus padalintas trims laimėtojų komandoms, vertė siekia 16 tūkst. eurų. Nugalėjusiai komandai šiais metais atiteks 5 tūkst. eurų vertės prizas „Samsung“ įrenginiams įsigyti bei 5 tūkst. eurų piniginis prizas pristatytai idėjai įgyvendinti.Prizais bus apdovanotos ir antrą bei trečią vietą užėmusios Baltijos šalių komandos. 

„Norėdami užtikrinti dar aukštesnį projekto kokybės lygį ir paskatinti jaunuolius ieškoti realių sprendimų, padėsiančių visai mokyklos bendruomenei jaustis laimingesnei mokyklos aplinkoje, šiais metais pirmą kartą konkurso istorijoje nugalėjusiai komandai skirsime 5 tūkst. eurų biudžetą pasiūlytos idėjos įgyvendinimui“, – dalinasi E. Tamelytė. 

Praėjusiais metais „Samsung“ būrė moksleivių komandas tvaresnei aplinkai kurti – jaunuoliai bandė atsakyti į klausimą, kaip pasitelkti technologijas, kad ateityje gyventume tvariau. „Solve for Tomorrow“ finaliniame etape dalyvavo net 21 moksleivių komanda iš Baltijos šalių. Konkurso nugalėtojais tapo Lietuvą atstovavusių dešimtokų komanda iš Klaipėdos licėjaus. 

Registracija ir daugiau informacijos: https://www.solvefortomorrowbaltics.com/lt/.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-09-11 11:30
Švietimas ir mokslas, ITT
pasidalinti
atgal