Didžiausia investicija į naują ir ekologišką transportą ,,Jonavos autobusai” istorijoje

Šiandien, rugsėjo 15-ąją  Jonavos autobusų stotyje šventė. Valdžios atstovams ir visuomenei pristatyti naujai gauti elektriniai autobusai, kurių Jonavoje vis daugėja.   

Šiais metais įmonė kartu su savivaldybės parama bei Europos sąjungos lėšomis į viešo transporto atnaujinimą investavo rekordinę sumą.   

,,Jonavos autobusai priartėjo prie finišo tiesiosios. Anksčiau pristatėm tris elektrinius autobusus iš dviejų projektų, šiandien pristatomi trečiojo projekto autobusai. Smagu pasidžiaugti, jog tiekėjai įvykdė savo įsipareigojimus ir šiuo metu laukiame į Lietuvą atvykstančio trečio autobuso.   

Reikėtų pasidžiaugti ir tuo, kad šiais metais ,,Jonavos autobusai” atliko didžiausią investiciją į viešąjį transportą savo istorijoje.  Bendra investicijų suma sieks daugiau nei 2 milijonus 200 tūkstančių eurų su PVM. Nors didžiąją dalį lėšų sudaro Europos sąjungos fondų lėšos, tačiau tokia suma mūsų įmonei nemenka, todėl už paramą dėkojame Jonavos rajono savivaldybei, kuri prisidėjo tiek lėšomis, tiek suteiktomis garantijomis.   

Tikiuosi, mes ir toliau atsinaujinsime, eisime į priekį, o tai sąlygos, kad mūsų įmonė ir Jonavos miestas nebus periferijos pakraštyje. Viliuosi, kad mūsų keleiviai pokyčius įvertins teigiamai”, - kalbėjo UAB ,,Jonavos autobusai” direktorius Otaras Urbonas.   

Anot mero Mindaugo Sinkevičiaus, nemenkos investicijos į Jonavos viešąjį transportą labiausiai pasijus keliaujantiems, mat nauji autobusai ne tik neteršiantys aplinkos, bet ir yra patogūs bei šiuolaikiški.   

,,Jei šiuo metu autobusų parkas turi viso 39 autobusus, o iš jų iki metų pabaigos bus septyni elektriniai autobusai, tai, manau, visi suprantame, kad permainų ir nemenkų investicijų reikės ir ateityje. Džiaugiuosi, kad sugebėjome pasinaudoti Europos sąjungos parama ir permainos įgauna pagreitį, bet tai yra ne paskutinės investicijos. Tikėtina, kad investicijas ateityje turėsime atlikti savo sąskaita, turėsime planuoti, kaip veikti efektyviai, galėti pasiskolinti ir savivaldybės vardu garantuoti už paskolas, kad atsinaujinimo procesas nenutrūktu.  

Tikiuosi, kad gyventojai džiaugiasi naujomis transporto priemonėmis keliais aspektais, kad jos ekologiškos, inovatyvios ir patogios važiuoti. 

Dėkoju vadovams, kad projektus sugeba įvykdyti laiku, o tiekėjai pristato autobusus be esminių vėlavimų”, -  pristatymo metu kalbėjo Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius   

ISUZU gamintojų atstovės Baltijos šalyse bendrovės „Saločiai ir partneriai“  pardavimų vadovas Vygantas Šulga džiaugėsi, jog Jonavos miestas gražėja, modernėja ir nuolat atsinaujina.  

Šiandien pasidžiaugta į Jonavą atkeliavusiais  „ISUZU Novociti Volt“ elektriniais autobusais. Pagrindinis „ISUZU Novociti Volt“ privalumas – dinamiškumas, manevringumas ir talpumas. Autobusai pritaikyti žmonėms su skirtingomis negaliomis. Pritaikyti vežti keleivius ir karštą vasarą, ir šaltą žiemą.  Esant lengvai autobuso konstrukcijai, vieną kartą įkrautomis baterijomis jis gali nuvažiuoti iki 350 km atstumą. ,,Novociti Volt“ patogus ir vairuotojui – darbo vieta ergonomiška, pritaikyta pagal visus šiuolaikiškus sprendimus.    

Nuo šiandien Jonavoje kursuoja jau šeši elektrobusai, o iki metų pabaigos laukiama atvykstant dar vieno naujo elektrinio autobuso.  

Ekologiškas viešojo transporto priemones bendrovė „Jonavos autobusai“ perka dalyvaudama projektuose, kuriems skiriamas Europos Sąjungos finansavimas. Autobusų parkas investuoja ne tik į elektrinį viešąjį transportą, bet ir į elektrobusų įkrovimo stoteles.   

Pranešimą paskelbė: Jonavos žinios, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal