Seimo Ateities komiteto narių delegacija vyksta į antrąjį pasaulio valstybių parlamentų ateities komitetų aukščiausiojo lygio susitikimą

2023 m. rugsėjo 22 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Ateities komiteto pirmininko pavaduotojai Lukas Savickas ir Matas Maldeikis sekmadienį išvyksta darbo vizito į Montevidėjų (Urugvajaus Rytų Respublika). Urugvajaus Parlamente rugsėjo 25–27 dienomis organizuojamas antrasis pasaulio valstybių parlamentų ateities komitetų aukščiausiojo lygio susitikimas.

Įvairių pasaulio valstybių parlamentarai numato tęsti 2022 m. spalio 12–13 d. Helsinkyje, Suomijoje, pradėtą, o 2023 m. gegužės 12–13 d. Lietuvos Respublikos Seime vykusiame pasaulinio parlamentinio kongreso „Pasaulio ateitis“ bendrame pareiškime palaikytą iniciatyvą stiprinti parlamentinę numatomąją valdyseną.

„Dirbant Ateities komitete ir ieškant geriausių sprendimų mūsų šaliai kylantiems iššūkiams, svarbūs ne tik efektyvūs ir laiku priimti sprendimai, bet ir gebėjimas pasinaudoti atsiveriančiomis  galimybėmis. Tarpparlamentiniai susitikimai yra puiki proga išklausyti, kokie žingsniai pasiteisino kitose šalyse. Kartu – tai galimybė pristatyti mūsų šalies idėjas ir sprendimus aktualiais klausimais. Taip pat glaudus parlamentarų bendradarbiavimas ir diskusijos leidžia identifikuoti globaliame kontekste išryškėjusias grėsmes ir iššūkius, kurių pasekmes galima sušvelninti vietiniuose parlamentuose priėmus tam tikrus savalaikius sprendimus“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui prieš vizitą komentuoja parlamentaras L. Savickas.

Antrojo pasaulio valstybių parlamentų ateities komitetų aukščiausiojo lygio susitikimo dėmesio centre – parlamentų vaidmuo pristatant ateitį dabarties realybėje (angl. Parliaments bring the future to the present. The Democracy of the Future in Present Reflection and Action). Renginyje tikimasi stiprinti supratimą dėl mąstymo apie ateitį įtakos, diskusijose numatoma aptarti platesnę tokio mąstymo integraciją kiekvieno parlamento veikloje.

Atskiras dėmesys renginio metu bus skirtas dirbtinio intelekto raidos ir jo ryšio su demokratija klausimui. „Liberali demokratija gimė kaip pirmos pramoninės revoliucijos pasekmė. Turime ieškoti kelių, kad ji išliktų ir mūsų laukiančioje dirbtinio intelekto epochoje“, – pažymi Seimo narys M. Maldeikis.

Informacija apie renginį anglų kalba skelbiama ČIA. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-09-22 14:46
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal