Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai – diskusija apie senjorų socialinį aktyvumą

Artėjant Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija rengia diskusiją „Amžius – ne kliūtis būti aktyviam ir laimingam“, kurios pagrindinė tema – senjorų socialinis aktyvumas, įsitraukimas į visuomenėje vykstančius procesus, darbo rinką, kultūrinį gyvenimą. Aktyvūs senjorai, mokslininkų ir medikų atstovai diskutuos apie tai, kokie veiksniai lemia aktyvumą vyresniame amžiuje, ar fizinis, psichinis ir socialinis aktyvumas turi įtakos žmogaus nuotaikai, sveikatai bei požiūriui į gyvenimą. Bus ieškoma atsakymų į klausimą kaip padėti vyresnio amžiaus žmonėms išlikti aktyviems ir laimingiems. Diskusija vyks rugsėjo 29 d., penktadienį, 13 val. Ji bus tiesiogiai transliuojamas Delfi.lt portale.

Diskusiją stebėkite čia: https://byt.lt/6g5tf

Diskusijoje dalyvaus:

Boguslavas Gruževskis, Lietuvos socialinių mokslų centro direktorius;

Dr. Zita Žebrauskienė, Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų asociacijos prezidentė, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto rektorė; 

Janina Radvilė, aktyvi visuomenininkė, knygų autorė, lektorė ir koučerė;

Eglė Sadauskaitė-Pėlikienė, Vilniaus Šeškinės poliklinikos gydytoja geriatrė, Vilniaus universiteto dėstytoja.

Diskusiją moderuos VšĮ „Nacionalinio socialinės integracijos instituto“ Senjoro programos vadovė Rugilė Bitautaitė.

Spalio 1 d. minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ja skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, ugdyti pagarbą senstančiam žmogui.

Pranešimą paskelbė: LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal