Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pareiškimas dėl Gyvenimo įgūdžių ugdymo programos

2023 m. rugsėjo 28 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Rugsėjo 28 d. Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija svarstė klausimą „Gyvenimo įgūdžių programa: mitai ir tikrovė“ ir po jo nusprendė visuomenei, Seimo Pirmininkei, Seimo Švietimo ir mokslo komitetui bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai paskelbti Komisijos pareiškimą:

„Seimo Smurto ir savižudybių prevencijos komisija dar kartą apsvarstė Gyvenimo įgūdžių ugdymo programą, kuri rugsėjo mėn. pradėta įgyvendinti Lietuvos mokyklose.

Komisija išreiškė palaikymą šiai programai ir dar kartą pabrėžė jos svarbą smurto, savižudybių ir priklausomybių prevencijai.

Komisija akcentavo, kad Gyvenimo įgūdžių ugdymo programa visiškai atitinka Lanserotės konvencijos, skirtos seksualinės prievartos prieš nepilnamečius prevencijai, rekomendaciją – rūpintis vaikų lytiniu švietimu.

Taip pat išklausytos kritinės pastabos ir konstatuota, kad, deja, daugeliu atvejų kritikuojama ne tai, kas parašyta programoje, bet išgalvoti „baubai“.

Komisija, pabrėžusi nuoseklaus rūpinimosi vaikų psichologiniu ir socialiniu raštingumu svarbą, taip pat akcentavo, kad nevalia, kuriant „baubus“ jautriomis temomis, bandyti stiprinti savo politines pozicijas.

Gyvenimo įgūdžių ugdymo programa ne tik neturi būti stabdoma, bet visi turime ieškoti galimybių ją tobulinti ir skirti jai deramą finansinę paramą.“

Komisijos pirmininkas Andrius Navickas, tel. (8 5) 239 6550

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-09-28 09:46
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal