Baltijos šalių žvejai rengiasi piketui Palangoje

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: penktadienis, 2023 rugsėjo 29
Renginio pradžia: 08:00
Renginio pabaiga: penktadienis, 2023 rugsėjo 29
Renginio vieta: Prie viešbučio „Vanagupė“, Vanagupės g. 31, Palanga

Baltijos jūros šalių žvejų bendruomenės Europos komisaro Virginijaus Sinkevičiaus Palangoje suorganizuotos tarptautinės konferencijos „Our Baltic Conference. Pathways for a sustainable future“ metu rengia piketą. Piketuoti į Palangą ketina atvykti ir kaimyninių šalių žvejai iš Latvijos, Lenkijos ir Estijos.

Anot piketo organizatorių, Europos Komisija šiuo metu svarsto drastišką šprotų ir strimelių kvotų 2024 metams mažinimą, kuris prieštarauja mokslininkų rekomendacijoms, šalių pozicijoms.

„Europos Komisijos sprendimas gali sukurti precedentą, kai kvotos nustatomos vadovaujantis ne gautomis mokslininkų rekomendacijomis, o siaurų interesų grupių siūlymais. Daugiausia naudos iš šio sprendimo turėtų tik Baltijos jūroje žvejojantys Rusijos žvejai, nes Rusijai Baltijos jūroje negalioja EK kvotos. Šprotai ir strimelės plačiai tiekiami į Ukrainą, todėl negalima atmesti, kad toks draudimas bus naudingas ne tik Rusijos žvejams, bet ir platesniame kontekste visai Rusijos politikai“, – įsitikinęs Algirdas Aušra, Žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacijos „Baltijos žvejas“ direktorius.

Ketinantys piketuoti žvejai teigia, kad įvedus planuojamus draudimus būtų iš esmės sužlugdytas Baltijos jūros žvejybos sektorius.

Piketo laikas ir vieta: 2023 m. rugsėjo 29 d. (penktadienis) prie viešbučio „Vanagupė“, Vanagupės g. 31, Palangoje. Planuojama, kad piketas vyks nuo 8 val. iki 17 val.

Pikete dalyvausiančių žvejų bendruomenių atstovai: Viesturs Ulis (Latvijos nacionalinė žvejų gamintojų organizacija); Ilja Gorohhov (Estijos žvejų asociacija); Algirdas Aušra (Žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacija „Baltijos žvejas“), taip pat dalyvaus ir žvejai iš Lenkijos.

Pranešimą paskelbė: Adminiculum, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-09-28 13:38
Politika, Gamta, aplinkosauga
Renginio pradžia
2023-09-29, penktadienis08:00
Renginio pabaiga
2023-09-29
Renginio vieta
Prie viešbučio „Vanagupė“, Vanagupės g. 31, Palanga
pasidalinti
atgal