Prezidentas susitiko su Molėtų rajono savivaldybės meru ir rajono gimnazistais

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su komanda dirba Molėtų rajone. Susitikime su Molėtų rajono savivaldybės meru Sauliumi Jauneika ir rajono vadovybe šalies vadovas aptarė viešojo sektoriaus funkcijų centralizavimą, padėtį teikiant gyventojams švietimo, medicinos paslaugas, viešojo transporto ir kelių padėtį rajone.

Aptariant šiuo metu Molėtų rajono savivaldybės vykdomą sveikatos priežiūros įstaigų pertvarką Prezidentas pažymėjo, kad sveikatos paslaugų prieinamumas yra vienas iš esminių veiksnių regionų gyvybingumui ir žmonių gyvenimo kokybei. „Vykdant sveikatos reformą tiek valstybė, tiek savivaldybės turi priimti atsakingus sprendimus ir dėti visas pastangas, kad plėtojamos sveikatos paslaugos nenutoltų nuo gyventojų. Dėmesio centre turi būti pagrindinis reformos tikslas – kaip efektyviai suteikti kokybiškas paslaugas arčiausiai žmogaus“, – sakė šalies vadovas.

Molėtų meras pristatė Prezidentui sprendimą savivaldybės lėšomis įsteigti autobusų maršrutą iš Molėtų į Vilniaus Santariškių klinikas, kuris molėtiškiams turėtų kompensuoti komercinių viešojo transporto maršrutų trūkumą.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad reguliarus ir tankus viešojo transporto tinklas regionuose ir adekvatus tikslinis pavežėjimas tampa esmine visų nacionalinių optimizacijų sąlyga. „Kai paslaugos nutolsta nuo gyvenamosios vietos, galimybė nuvykti iki jų tampa kritiškai svarbi. O tai, viešųjų paslaugų požiūriu, regis, dar nėra įsisąmoninta nacionaliniu lygmeniu“, – pabrėžė Prezidentas.

Šalies vadovas pasveikino savivaldybės siekį gauti kurortinės teritorijos statusą. „Linkiu, kad savivaldybė sėkmingai užbaigtų savo namų darbus. Tikiu, kad Molėtų kraštovaizdis, lietuvių ypač mėgstamas ežerų kraštas, netolimoje perspektyvoje papildys Lietuvos kurortinių teritorijų gretas“, – sakė Prezidentas.

Molėtų gimnazijoje šalies vadovas susitiko su Molėtų, Alantos, Giedraičių A. Jaroševičiaus gimnazijų mokiniais ir mokytojais, dalyvavo diskusijoje „Pilietiškumas dabar – mada ar būtinybė?“. Prezidentas pažymėjo, kad pilietiškumas, patriotiškumas leidžia žmogui pakilti aukščiau savo asmeninio ego, aukščiau savo šeimos intereso, kad rūpinimasis visos tautos reikalais yra natūralus ir sveikintinas kiekvieno jauno žmogaus savirealizacijos horizontas.

„Patriotiškumą perėmėme iš ankstesnių kartų. Kiekviena jų perduodavo Tėvynės meilę ateinančioms kartoms. Kartais – pasipriešinant svetimų išorės jėgų spaudimui. Tikiu, kad mes irgi perduosime tą patriotizmo geną ateičiai. Norėtųsi, kad jaustumės padarę viską, jog Lietuva būtų graži ir saugi gyventi. Norėtųsi, kad žmonių, žiūrinčių aukščiau nosies, Lietuvoje būtų kuo daugiau“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas tęsia tradiciją rengti išvažiuojamąsias darbo dienas regionuose ir maždaug kas mėnesį dirba vis kitame Lietuvos rajone.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-09-28 15:45
Savivalda, regionai, Politika
pasidalinti
atgal