Šalies vadovas: pagarba vyresniesiems visada buvo Lietuvos stiprybės šaltinis

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Lietuvos senjorus Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga.

Pasak šalies vadovo, ši atmintina diena – proga dar kartą padėkoti tiems, kieno sukaupta išmintis ir puoselėjamos bei perduodamos amžinosios vertybės, noras dalytis patirtimi su jaunąja karta, taip pat kasdienis rūpinimasis artimaisiais bei savo valstybe išlieka pavyzdžiu ir įkvėpimo šaltiniu.

„Pagarba vyresniesiems visada buvo Lietuvos stiprybės šaltinis. Todėl šią dieną ypač svarbu prisiminti visą savo senelių, tėvų, tetų ir dėdžių meilę. Prisiminti, kaip jie vedė mus už rankos, drąsino įveikti gyvenimo slenksčius, įkvėpė prasmingiems darbams, aukojosi dėl savo šeimos ir bendruomenės. Dabar mes turime galimybę su meile apgaubti juos dėmesiu, savo darbais prisidėti prie jų gerovės, tausoti ir saugoti jų palikimą“, – rašo Prezidentas.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad vyresni žmonės geriausiai žino savo poreikius, todėl jų balsas turi būti geriau girdimas institucijų, planuojančių permainas ir ieškančių tinkamiausių sprendimų.

„Šiandien neabejoju, kad buvau teisus, 2019 m. pateikęs siūlymą papildomai indeksuoti pensijas. Vidutinė senatvės pensija reikšmingai ūgtelėjo nuo 2020-ųjų, kai pradėjo veikti įstatymu įtvirtintas papildomas kasmetinis pensijų didinimas. Tikiu, kad pensijos bus padidintos ir kitais metais. Savo eilės Seime jau laukia ir mano pateiktas pasiūlymas dėl transporto lengvatų senjorams“, – rašė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad ir toliau sieks užtikrinti tęstinį pensijų augimą, stiprinti senjorų sveikatą, plėsti galimybes gauti reikiamą pagalbą ir paslaugas, būti užimtiems, dalyvauti visuomeninėje veikloje, mokytis visą gyvenimą, gauti prieigą prie šiuolaikinių technologijų.

Prezidentas palinkėjo Lietuvos senjorą visą šį spalį – Pagyvenusių žmonių mėnesį – patirti įkvepiantį bendrystės su artimaisiais, kaimynais, bičiuliais ir visais tėvynainiais jausmą, neprarasti sveikatos ir optimizmo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-01 09:06
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal