Prezidentas pasveikino Kiprą Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Kipro Respublikos Prezidentą Niką Christodoulidį ir visus Kipro žmones Nepriklausomybės dienos proga.

Šalies vadovas pabrėžė vertinantis Lietuvą ir Kiprą siejančius dvišalius santykius ir pasidžiaugė, jog Lietuva su Kipru sėkmingai bendradarbiauja Europos Sąjungoje ir kitais daugiašaliais formatais.

„Mus jungia pagarba taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai bei demokratinėms vertybėms, drauge sprendžiame bendrus iššūkius“, – rašoma Prezidento sveikinime. Pasak Lietuvos vadovo, šiuo visai Europai sudėtingu laiku, kai Rusija tęsia savo barbarišką karinę agresiją prieš Ukrainą ir kelia grėsmę visos Europos stabilumui bei saugumui, turime ir toliau tvirtai laikytis mūsų įsipareigojimų demokratijos, laisvės, žmogaus teisių ir teisės viršenybės principams.

„Esu tikras, kad turime dar daug galimybių plėsti Lietuvos ir Kipro dvišalį dialogą, todėl tikiuosi, jog ateityje ryšiai tarp mūsų šalių tvirtės, ypač – ekonomikos, kultūros, švietimo ir mokslo srityse“, – rašė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas palinkėjo Kipro žmonėms sėkmės bei ilgų taikos ir klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-01 10:02
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal