KVIEČIAME Į PROTESTO MITINGĄ, EISENĄ ,,SUSITELKIMAS KOVAI PRIEŠ SKURDĄ LIETUVOJE“

 Spalio 17-oji - Tarptautinė kovos su skurdu diena. Populistinės kalbos apie mokesčius, darbo krūvius nublanksta kai pamatome, kad oficialiais duomenimis absoliučiame skurde gyvena 77 tūkstančiai Lietuvos žmonių. Dėl valstybės vadovų ir vyriausybės negebėjimo užtikrinti žmonių būtinuosius poreikius, dėl profsąjungų teisių susiaurinimo iki absurdo, skurdo rizikos lygis pasiekė 20 % . Tai reiškia, kad absoliučiame skurde gyvena kas penktas Lietuvos gyventojas. Labiausiai skursta 66 metų ir vyresnio amžiaus asmenys, kurie sudaro 36,5 % visų gyventojų. 

 Lietuvos profesinė sąjunga ,,Sandrauga“, dėl skurdinimo politikos Lietuvoje, šių metų spalio 17 dieną (antradienį), 14 val., Laisvės al. 96, Kaune organizuoja protesto renginį, eiseną „Tarptautinė akcija prieš skurdą Lietuvoje“ - Tarptautinei kovos su skurdu dienai paminėti. Eisena prasidės nuo Laisvės al. 46, Kaunas ir vyks prie Kauno miesto savivaldybės.

 

Kviečiame visas profsąjungas, politines partijas, visuomenines organizacijas, jaunus bei garbingo amžiaus asmenis, dirbančius, studijuojančius, jaunas šeimas ir visus, kurie neabejingi šios dienos situacijai Lietuvoje, dalyvauti ir išreikšti savo poziciją dėl esamos padėties. Lauksime Jūsų.

 Dėl pasisakymų prašome registruotis iki spalio 16 dienos telefonais: (8-37) 20 65 97 arba +37065585311.                                                  

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ Pirmininkas      Kęstutis Juknis

Pranešimą paskelbė: Lietuvos profesinė sąjunga "Sandrauga"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-04 15:17
Socialinė sauga, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
pasidalinti
atgal