Šiaulių bankas stabdo atsiskaitymus kortelėmis Baltarusijoje

Siekiant užtikrinti sankcijų reikalavimus, Šiaulių bankas nuo spalio 11 d. visiškai stabdo atsiskaitymo operacijas mokėjimo kortelėmis Baltarusijos Respublikoje. Tai reiškia, kad prekybos ar paslaugų suteikimo vietose Baltarusijos teritorijoje atsiskaitymai Šiaulių banko mokėjimo kortelėmis nebus galimi.

Iki šiol, nuo rugsėjo mėnesio, atsiskaitymai buvo ribojami dalyje prekybos vietų.

„Šie ribojimai neturėtų turėti reikšmingos įtakos mūsų klientams, nes atsiskaitymų Baltarusijoje vykdoma labai mažai. Na, o į Baltarusiją vykstantiems klientams rekomenduojame iš anksto apsvarstyti kitus atsiskaitymo būdus“, - teigė Šiaulių banko finansinių nusikaltimų prevencijos departamento direktorė Simona Urbanavičiūtė.

Europos Sąjungai bei jos sąjungininkams įtvirtinus plataus masto sankcijas ir ribojamąsias priemones Rusijos Federacijai, Baltarusijos Respublikai ir susijusiems subjektams dėl Rusijos Federacijos pradėtos atviros karinės agresijos prieš Ukrainą ir jos žmones, Šiaulių bankas laikosi ir įgyvendina sankcijas, kurias taiko Jungtinės Tautos, Europos Sąjunga, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Lietuvos Respublika, įskaitant institucijas, veikiančias minėtų valstybių vardu.

Dėl prekių importavimo, eksportavimo, grynųjų pinigų deklaravimo ar kitų klausimų susijusių su Lietuvos Respublikos muitinės taikomomis procedūromis Šiaulių bankas rekomenduoja kreiptis į Lietuvos Respublikos muitinę.

Rusijos teritorijoje atsiskaitymai mokėjimo kortele sustabdyti jau nuo 2022 m. kovo mėnesio.

Pranešimą paskelbė: UAB Headline Agency