Prezidentas pasveikino Ispaniją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Ispanijos Karalių Felipe VI ir visus Ispanijos žmones nacionalinės šventės proga.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva ir Ispanija yra tvirtos sąjungininkės, kurias jungia bendros europietiškos vertybės, nuoseklus dėmesys transatlantinių ryšių svarbai. „Labai vertiname svarbų Jūsų šalies indėlį į Lietuvos ir viso NATO rytinio flango saugumo stiprinimą, dalyvaujant NATO oro policijos misijose ir priešakinių pajėgų batalione mūsų regione. Džiaugiuosi, kad 2024 m. balandžio mėnesį Lietuvoje prasidės jau 11-oji Ispanijos karo lakūnų NATO oro policijos misija“, – sveikinime rašė Prezidentas.  

Šalies vadovas taip pat pažymėjo vertinantis tai, jog sutampa Lietuvos ir Ispanijos požiūris remiant Ukrainą – Ispanija, pirmininkaudama Europos Sąjungos Tarybai, teikia prioritetą Ukrainos klausimui. Prezidentas išreiškė tvirtą įsitikinimą, kad ir toliau teiksime visokeriopą paramą Ukrainai iki pat jos pergalės.

Naudodamasis proga šalies vadovas padėkojo Karaliui už šiltą priėmimą Madride gegužės mėnesį bei efektyvų dvišalį bendradarbiavimą rengiantis NATO viršūnių susitikimui Vilniuje ir jo metu. „Taip pat buvo malonu pasimatyti su Jumis praėjusią savaitę Granadoje vykusio neformalaus Europos Vadovų Tarybos susitikimo paraštėse“, – pridūrė Prezidentas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas Ispanijos karališkajai šeimai ir visiems Ispanijos gyventojams palinkėjo visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-12 08:30
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal