Prezidentas „Lietuvos galios“ bendruomenėms: kartu kuriame stipresnę Lietuvą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Prezidentūroje vykusiame renginyje, skirtame padėti iniciatyvoms stiprinant organizacijas ir jų poveikį, pasveikino „Lietuvos galios“ bendruomenes.

Šalies vadovas pabrėžė, jog šis renginys, kaip ir visa „Lietuvos galios“ platforma, skirtas pamatyti, kiek daug gerų darbų vyksta aplink mus, surasti vieniems kitus, padrąsinti, padėti, skleisti gerąją patirtį. Prezidentas pasidžiaugė iš visos Lietuvos suvažiavusia „Lietuvos galios“ bendruomenių atstovų gausa, žmonėmis, kurie nori padėti šalia esančiam, pagelbėti Ukrainos žmonėms, kurti įkvepiančius projektus. Prezidento teigimu, tokių inciatyvų nauda valstybei yra labai didelė, o jausmas, kad esi kažko didelio dalis, bendruomenėms padeda įgauti papildomai galios ir jėgų.

„Mums be galo svarbu padėti Jums stiprėti. Džiaugiuosi, kad turime galimybę dalytis patirtimi, bendradarbiauti tarpusavyje, stiprinti Lietuvą ir jos gerovę“, – sakė Prezidentas.

Renginyje daugiausia dėmesio skirta bendradarbiavimo svarbai stiprinant organizacijas ir jų poveikį, taip pat paslaugų perdavimą – bendravimą tarp viešojo sektoriaus ir nevyriausybinių organizacijų bei vietos bendruomenių.

Pranešimus skaitė „Lietuvos galios“ bendruomenių atstovai: Klementina Gruzdienė, autizmo paramos fondo „Pokyčių ambasada“ vadovė; Emilija Unė Karalienė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Krizių ir ekstremalių situacijų valdymo programos vadovė; Goda Sosnovskienė, bendruomenės centro „Miesto laboratorija“ vadovė; Marius Minkevičius, šiuolaikinės piligrimystės kultūrinio turistinio kelio „Camino Lituano“ kūrėjas; Asta Petraitienė, viena iš projekto „Mama mums rūpi“ įkūrėjų. Apie sklandesnį bendradarbiavimą su viešuoju sektoriumi daugiau papasakojo Monika Stankevičiūtė, Nacionalinio socialinės integracijos instituto vadovė, ir Loreta Matolienė, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė. Renginio svečius šiltai priėmė Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė, renginį moderavo Prezidentūros kanclerė Agila Barzdienė.

„Lietuvos galia“ – Prezidento Gitano Nausėdos globojama pilietinio įsitraukimo iniciatyva, kurios tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią. Projektas kviečia nevyriausybines organizacijas, bendruomenes ir aktyvius piliečius prisijungti prie „Lietuvos galios“ bendruomenės registruojant savo pilietines iniciatyvas interneto platformoje.

Bendruomenės kviečiamos įsitraukti į projekto veiklas: apdovanojimus, vizitus, renginius, bendradarbiavimo iniciatyvas. Šiuo metu projektas vienija beveik 400 iniciatyvų, iš kurių kasmet yra apdovanojamos 20 stipriausių, kurias savo balsais išrenka visuomenė ir ekspertų komisija. Visuomenė iki spalio 18 d. kviečiama atiduoti savo balsą interneto puslapyje www.lietuvosgalia.lt. „Lietuvos galios“ apdovanojimų ceremonija vyks Prezidentūroje gruodžio 9 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2023-10-11 17:36