Šalies vadovas pareiškė užuojautą dėl buvusio Suomijos Prezidento Martti Ahtisaari mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia nuoširdžią užuojautą dėl buvusio Suomijos Prezidento Martti Ahtisaari mirties.

Lietuvos vadovas perdavė savo ir Lietuvos žmonių užuojautą dabartiniam Suomijos Prezidentui Sauli Niinistö, buvusio Prezidento artimiesiems ir visiems Suomijos gyventojams.

„Martti Ahtisaari buvo drąsus lyderis, visą gyvenimą gynęs demokratijos principus ir skatinęs taiką. Buvęs Prezidentas reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos ir Suomijos santykių stiprinimo bei tvirtai rėmė Lietuvos eurointegracinę kryptį. Mūsų šalies žmonės prisimins Prezidentą kaip tikrą Lietuvos draugą“, – rašoma Lietuvos vadovo užuojautoje.

Buvusiam Suomijos Prezidentui Martti Ahtisaari 1996 m. įteiktas Lietuvos valstybinis apdovanojimas – Vytauto Didžiojo ordino Didysis kryžius už nuopelnus plėtojant Suomijos ir Lietuvos tarpvalstybinius santykius bei pastangas įtvirtinant pasaulio tautų santarvę.

Prezidentas šią sunkią akimirką palinkėjo visiems Suomijos žmonėms stiprybės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-16 15:06
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal