Gimė dar vienas „Šedevras“

Lietuvoje gimė „Šedevras“. Tai tinklalaidė, kurioje dvi drąsios ir atviros moterys – Andželika Keršytė ir Leen Kozlova – dalijasi savo patirtimis, gyvenimo iššūkiais ir nebijo atvirai ir drąsiai kalbėti apie savo slapčiausius potyrius ir išgyvenimus. Kai kurios mintys netgi šokiruojančiai atviros.

„Mes esame tarsi žaidimas „Tiesa ir drąsa“. Žiūrovai patys galės nuspręsti kuri esame kuri. Pasirodo, dvi geros draugės nebūtinai turi sutarti ir turėti vieną nuomonę. Galbūt būtent skirtumai mus taip ir jungia,“ – apie „Šedevro“ duetą pasakoja viena jo autorių Leen Kozlova.

„Ši tinklalaidė gimė iš noro padėti moterims ir pasidalinti savo patirtimi. Moterims labai svarbu suprasti, kad su jomis viskas yra gerai visose situacijose, nes gyvenime mes turime praeiti per įvairias patirtis kol įgyjame išminties. Būna situacijų, kad moteris neturi su kuo pasikalbėti ar pasitarti, pasitikrinti ar teisingas priimtas sprendimas kaip gyventi, kaip elgtis. Tikiuosi, mes joms padėsime apsispręsti, priimti teisingą sprendimą,“ – sako Andželika Keršytė.

Andželika – tarsi lakmuso popierėlis ir ugnikalnis viename. Visiškai nepakanti užkulisiniams žaidimams, karšta – šalia jos apsimetėliai tiesiog sudega, ji tarsi nuplėšia kaukes. Kol vieni savo profiliuose kritikuoja ir pykstasi, ji dėsto požiūrį į gyvenimą.

Tuo pat metu tai žmogus, turintis itin daug gyvenimiškos patirties – kelios santuokos, du vaikai, nuostabi, tiesiog svajonių karjera darbe. Andželika Keršytė yra viena labiausiai patyrusių pardavėjų, vadovaujanti pardavimams vienoje prestižinių statybos įmonių ir tuo pačiu sukūrusi „Andželikos Keršytės pardavimų akademiją“ ir besidalinanti savo darbo patirtimi su kitais. Šiuo metu ji rašo knygą apie pardavimus, kuri gali tapti įrankiu siekiantiems aukštumų pardavimo srityje, norintiems nuolat mokytis ir tobulėti.

Tai žmogus, kuriam negaila dalintis klaidomis su tais, kurie gali jų išvengti. Kone dviejų dešimtmečių pardavimų vadovo patirtis skirtingose sferose, komunikaciniai sugebėjimai, unikalių pardavimo strategijų kūrimas ir sugebėjimas pritaikyti jas modeliuojant situacijas ir keičiant mąstymo modelius. Tai išties unikali asmenybė.

„Mano gyvenimo šūkis – gyvenimas yra dovana ir jis šypsosi drąsiems,“ – apie save sako Andželika Keršytė.

„Man Andželika yra tarsi akimirkų gurmanė. Man rodos ji gyvena šia diena, nes vakar jau praėjo, o rytojaus gali ir nebūti. Ji gyvena pilnais plaučiais ir jos moto – gyvenimas šypsosi drąsiems, jai idealiai tinka,“ – apie savo draugę ir kolegę sako Leen.

Pakanka Andželikai įeiti į patalpą ir ji atrodo prisipildo šio žmogaus – jos nepastebėti paprasčiausiai neįmanoma.

Tuo tarpu Leen tarsi iš priešingos planetos – santūri ir labiau siekia atskleisti kitus. Ji renkasi stebėtojos poziciją, nes labai atsakingai žiūri į savo pasakytus žodžius. Kartais net nesitiki kad tokie skirtingi žmonės taip gerai sutaria, kad net sukūrė savo tinklalaidę. Tai dar vienas įrodymas, kad priešingybės traukia. Nors labai skirtingos išoriškai, jos turi labai panašų požiūrį į gyvenimą.

„Mano darbas yra sujungti kūną su galva, nes emocijas mes bet kokiu atveju juntame per kūną. Visuomenė aktyviai domisi sąmoningumu ir emociniu intelektu, todėl savo laidose „Sąmoningumas su Leen“ kalbuosi su žmonėmis, kurie turi kuo pasidalinti. Manau tai kol kas neužpildyta niša mūsų visuomenėje,” – apie save sako Leen.

Šiuo metu sąmoningumo tema smarkiai populiarėja – gausybė festivalių, vykstančių tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje – tai būdas atitrūkti nuo kasdienio streso ir įtampos. Žmonės medituoja, aktyviai ieško savęs, reiškia emocijas, ieško nusiraminimo būdų ir pabėgimo nuo miesto keliamo streso. Leen darbas ir yra padėti tokiems žmonėms. Atletinio rengimo trenerė, emocinio intelekto ir elgsenos modelio koregavimo koučerė – taip save pristato L. Kozlova.

„Padedu žmonėms keliauti į save, asmeninių sesijų metu elgsenos moderavimo sesijose pažiūrėti į savotišką socialinį veidrodį. Savo mintis mes lengviau suvaldome per motoriką – per kūno judesius, o pats didžiausias kalėjimas daugeliui yra kitų nuomonė apie mus. Todėl privalu savimi pasitikėti. Visi kažkuo tiki, net aršiausi ateistai tiki, kad Dievo nėra. O patikėti savimi pačiais jiems padedu aš,“ – pasakoja Leen.

Kaip tokios skirtingos moterys nutarė, kad reikia dalintis savo patirtimis su kitais? Labai paprastai ir organiškai. Prieš trejus metus Andželika ieškojo žmogaus, kuris ne tik būtų atletinio rengimo treneris, bet ir padėtų „sujungti galvą su kūnu“ ir atrado Leen. Pradėjus užsiėmimus moterys tarsi atrado viena kitą – kartu leidžiamas laikas atrodė toks pozityvus ir įdomus, kad užsiėmimai atrodė gerokai per trumpi. Jos labai greitai suartėjo. Pokalbiuose jos rasdavo atsakymus, įkvėpdavo viena kitą ir sugalvojo, kad ir kitoms moterims galbūt padės rasti savus atsakymus. Tai tinklalaidė moterims, kurios ne konkuruoja viena su kita, bet girdi ir papildo viena kitą.

Taip ir gimė „Šedevras“. Kodėl toks pavadinimas? Todėl kad kiekviena moteris yra šedevras! Moterys būna visokios, joms palaikymo žodžiai yra būtini tarsi vanduo, tačiau niekas nenuginčys, kad kiekviena moteris yra šedevras.

Nesuvaidinti, nesulipinti ir nesukaustyti scenarijų pinklių dviejų moterų pokalbiai – tai tarsi šviežio oro gurkšnis dabartiniame informacijos ir neatsidavimo, bumbėjimo ir nepasitikėjimo sraute. Mūsų gyvenime labai trūksta kūrybos, o dvi moterys, kurios kalba ir, svarbiausia, klauso bei girdi viena kitą, yra puiku. Moterys, kurių klausoma tarsi atsigauna, o dvi „Šedevro“ moterys turi ką pasakyti. Jų pagrindinė vertybė yra tikrumas ir nuoširdumas, nes tik tai ir sukuria stebuklą, kaip sako „Šedevro“ autorės.

Pranešimą paskelbė: MB STORM Media LT
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-17 10:35
Laisvalaikis, pramogos, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
pasidalinti
atgal