Prezidentas: Lietuva ir Australija plečia akademinį bendradarbiavimą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Melburne (Australija) lankėsi Karališkajame Melburno technologijų institute (RMIT; Royal Melbourne Institute of Technology), kur kartu su Australijos ir Lietuvos universitetų atstovais diskutavo apie tarptautinio bendradarbiavimo aukštajame moksle bei mokslo ir verslo sinergijos tendencijas.

RMIT vykusi sesija – dalis pirmą kartą vykstančio Viktorijos valstijos ir Lietuvos verslo ir mokslo forumo, kurį šalies vadovas atidarė dienos pradžioje. Sesijos tikslas – skatinti Lietuvos ir Australijos aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimą, užmegzti naujus ryšius, dalintis bendrų projektų įgyvendinimo patirtimi.

„Tikiuosi, kad šios dienos susitikimas sustiprins Lietuvos ir Australijos mokslo bendruomenių ryšius. Matome šį forumą kaip puikią galimybę užmegzti naujas partnerystes, ypač biotechnologijų, lazerių ir informacinių technologijų srityse“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo RMIT bendruomenei už puikų bendradarbiavimą, svetingumą, Viktorijos valstijos universitetų sutelkimą ir pastangas koordinuojant šį akademinio tinklo renginį.

„Šiandien naujausios technologijos leidžia mokslininkams laisvai ir visapusiškai bendrauti ir kartu pasiekti fundamentinių ir taikomųjų tyrimų lygį, kurio prieš porą dešimtmečių pasiekti buvo neįmanoma. Pastaroji RMIT ir Mykolo Romerio universiteto bendradarbiavimo patirtis tik patvirtina šią pasaulinę tendenciją“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas išreiškė lūkestį, kad verslo ir mokslo forumas duos postūmį Lietuvos ir Viktorijos valstijos partnerystės plėtrai ir paskatins aktyvų bendradarbiavimą, vedantį link naujų mokslinių idėjų ir inovacijų.

1887 m. įkurtame RMIT studijuoja daugiau kaip 97 tūkst. studentų, universitetas QS pasaulio universitetų reitinge užima 140 vietą ir šiuo metu daugiausia dėmesio skiria dizainui ir technologijoms. Mykolo Romerio universitetas ir RMIT Melburne bendradarbiavimo sutartį pasirašė 2020 m. rugsėjį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-18 12:04
Tarptaut.santykiai, Švietimas ir mokslas
pasidalinti
atgal