Prezidentas: išnaudokime galimybę visokeriopai stiprinti bendradarbiavimą su Pietų Australija

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su oficialiu vizitu lankosi Australijoje. Ketvirtadienį Kanberoje šalies vadovas susitiko su lietuvių kilmės Pietų Australijos regiono Premjeru Peteriu Malinausku.

Susitikime Lietuvos vadovas džiaugėsi Lietuvos ir Australijos bendramintiškumu ir stiprėjančiu bendradarbiavimu. Prezidentas pabrėžė, kad Australijoje gyvena apie 3 tūkst. lietuvių ir 20 tūkst. lietuvių kilmės asmenų, o Pietų Australijos valstijoje veikia viena aktyviausių lietuvių bendruomenių.

„Nors mus skiria tūkstančiai kilometrų, Lietuva ir Australija yra šalys bendramintės ir partnerės. Mus vienija demokratijos vertybės ir bendras grėsmių bei iššūkių saugumui suvokimas. Džiugu, kad Pietų Australijoje gyvenantys lietuviai ir lietuvių kilmės asmenys nepraranda ryšio su Lietuva, saugo kalbą ir puoselėja mūsų kultūrą“, – sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas teigė, kad Lietuva vertina Australiją kaip patikimą saugumo partnerę ir siekia visapusiškos  bendradarbiavimo plėtros: ekonomikos, mokslo žmogiškojo kapitalo srityse, skatinant studentų ir akademinius mainus, kultūrinį bendradarbiavimą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-19 12:14
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal