„Lidl Lietuva“ tęsia tradicijas: darbuotojams išdalins daugiau nei 2 tūkst. vitaminų rinkinių

Atvėsus orams ir daugėjant sergančių peršalimo ligomis, „Lidl Lietuva“ tradiciškai savo darbuotojams išdalins imunitetą stiprinančius vitaminų ir maisto papildų rinkinius. Šiuos  rinkinius įmonė darbuotojams skirs jau ketvirtus metus iš eilės. „Lidl Lietuva“ darbuotojai taip pat penktus metus iš eilės yra draudžiami papildomu sveikatos draudimu, kviečiami nemokamai skiepytis nuo gripo ir skatinami rūpintis savo emocine sveikata.

„Mums svarbu, kad komanda būtų sveika, energinga ir geros nuotaikos, o už lango krentanti temperatūra įpareigoja darbuotojų sveikata rūpintis dar labiau. Tęsiame tradiciją ir siekdami padėti darbuotojams atsilaikyti prieš ligas ir virusus, šiemet išdalinsime daugiau nei 2 tūkst. vitaminų rinkinių. Jau ketverius metus vykdomą iniciatyvą komandos nariai vertina itin teigiamai“, – teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Dovanojamuose rinkiniuose – vitaminas D3, vitaminas C, multivitaminai, vitaminai vaikams, magnio ir cinko papildai bei pastilės gerklei. Juos įmonė išdalins visiems parduotuvių, Kauno logistikos centro ir administracijos darbuotojams. 

„Lidl Lietuva“ savo komandos sveikata rūpinasi ir kitomis priemonėmis. Pavyzdžiui, šaltuoju sezonu visi bendrovės  darbuotojai ir jų vaikai iki 14 metų yra kviečiami pasinaudoti galimybe papildomai apsaugoti savo sveikatą ir nemokamai pasiskiepyti vakcinomis nuo gripo.

Rūpestį darbuotojais tinklas parodo ir siūlydamas jiems konkurencingiausią atlyginimą šalies mažmeninės prekybos sektoriuje. Portalo „Rekvizitai.lt“ rugpjūčio mėnesio duomenys rodo, kad „Lidl Lietuva“ darbuotojų vidutinis darbo užmokestis prieš mokesčius buvo 2164,80 eurų – didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų. 

Suteikia papildomą sveikatos draudimą 

Išskirtinį rūpestį darbuotojų sveikata prekybos tinklas rodo ištisus metus – visiems darbuotojams, sėkmingai pabaigusiems bandomąjį laikotarpį, „Lidl Lietuva“ suteikia papildomą sveikatos draudimą. Tokį sprendimą prieš penkerius metus priėmusi įmonė, buvo viena iš pirmųjų Lietuvos mažmeninės prekybos sektoriuje. 

„Stengiamės visapusiškai pasirūpinti savo komandos narių sveikata. Džiugu, kad mūsų pastangas įvertina ir darbuotojai, kurie prireikus, gali gauti neribotą ambulatorinį gydymą, kreiptis į reikiamus gydytojus ir greičiau sulaukti kvalifikuotos jų pagalbos“, – sako S. Savickienė.

Praėjusiais metais darbuotojų konsultacijos ir apsilankymai pas gydytojus-specialistus sudarė apie 30 proc. visų suteiktų sveikatos draudimo paslaugų, dantų gydymo paslaugos – 20 proc. Papildomu sveikatos draudimu taip pat galima padengti dalį išlaidų vaistinėje įsigyjant receptinius ir nereceptinius vaistus, maisto papildus bei vitaminus. Šios paslaugos praėjusiais metais sudarė apie 12 proc. visų sveikatos draudimo paslaugų.  

Skatina rūpintis ir emocine savijauta

„Lidl Lietuva“ skiria dėmesį ne tik fizinei, bet ir emocinei sveikatai: visi prekybos tinklo darbuotojai gali nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. 

Be to, bendrovės darbuotojai ir artimiausi jų šeimos nariai bei vaikai iki 25 metų gali naudotis anonimine konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“. Visi norintys gali paskambinti nemokamu, visą parą veikiančiu telefonu ir užduoti klausimus asmeninių finansų specialistams, psichologams ar teisininkams. 

„Tikimės, kad visi šie sprendimai paskatins komandos narius laiku pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata. Džiaugiamės sulaukdami daug teigiamų atsiliepimų apie taikomas sveikatinimo priemones įmonėje, kurios ne tik padeda išlikti sveikiems ir darbingiems, bet ir motyvuoja darbuotojus“, – sako S. Savickienė.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 71 „Lidl“ parduotuvė 26 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal