Prezidentas: šeimos yra valstybės stabilumo pagrindas

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Nacionalinės šeimos tarybos nariais.

Susitikime aptartos šeimų stiprinimo priemonės, kurių valstybė imasi ir kurių turėtų imtis, Lietuvos šeimų gerovės, demografinės situacijos rodikliai.

„Lietuvai reikia konsoliduoto politinio posūkio stiprinant šeimas. Sprendimų, kurie apsaugotų ir stiprintų šeimas, drąsintų žmones jas kurti. Šeimos skleidžia solidarumo kultūrą, kuria tvirtą visuomenės audinį, asmeninių ryšių tinklą, kuriame visi ir kiekvienas gali jaustis saugiai. Būtent šeimos yra esminis valstybės stabilumo pagrindas“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad valstybės šeimos politika turi užtikrinti pagarbą šeimoms, suteikti šeimoms jas stiprinančias socialines ir ekonomines garantijas, užtikrinti visiems šeimos nariams prieinamas kokybiškas paslaugas ir palankias sąlygas tėvams derinti darbo ir šeimos įsipareigojimus.

Prezidentas išklausė Nacionalinės šeimų tarybos siūlymus ir aptarė įžvalgas, kaip Lietuvoje reikėtų stiprinti ekonominį šeimų saugumą, skatinti įsipareigojimus šeimai, jos tvarumą, atvirumą ir pagarbą gyvybei.

Šalies vadovas apžvelgė jau priimtus ir planuojamus savo siūlymus šeimų gerovei ir vaidmeniui stiprinti bei šiuo metu Seimui pateiktas iniciatyvas, tarp kurių – „Vilties iniciatyvos“ įstatymo projektas, skirtas tobulinti sprendimų priėmimo procesui dėl geresnio labai retų lygų gydymo kompensavimo, transporto lengvatų įstatymo projektas, kurio vienas pasiūlymų yra skirtas šeimoms, siekiant užtikrinti geresnes galimybes vaikams važiuoti tarpmiestiniais autobusais.

Nacionalinė šeimos taryba – Seimui atskaitinga, iš savivaldybių Šeimos tarybų, mokslo ir studijų institucijų, šeimų organizacijų ir su šeimomis dirbančių organizacijų atstovų sudaryta šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo vertinimo patariamoji institucija.

Susitikime dalyvavo Nacionalinės šeimos tarybos laikinai pirmininko pareigas einanti dr. Lijana Gvaldaitė, nariai prof. dr. Roma Jusienė, Vytis Turonis, Kristina Malinovska, Rima Sitavičienė, Inga Ulevičiūtė-Rukšėnienė bei Tarybos sekretoriato vadovė Ingrida Tamulevičiūtė, vyriausioji specialistė Deimantė Rusteikaitė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-23 14:14
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal