Prezidentas pasveikino Kazachstaną nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Kazachstano Prezidentą Kassymą-Jomartą Tokajevą ir visus šalies žmones nacionalinės šventės – Respublikos dienos proga.

Valstybės vadovas pažymėjo gerus Lietuvos ir Kazachstano dvišalius santykius, bendradarbiavimą ekonominių ryšių, transporto, logistikos ir aukštųjų technologijų srityse. Pasak šalies vadovo, glaudesnis dialogas tarp mūsų valstybių prisideda prie Lietuvos ir Kazachstano piliečių gerovės augimo.

„Vertinu ir mūsų bendradarbiavimą daugiašaliais formatais, ypač Europos Sąjungos ir Centrinės Azijos bendradarbiavimo kontekste. Turime išlikti susitelkę ir visomis įmanomomis priemonėmis kartu įveikti grėsmes saugumui, stabilumui ir taikai regione. Tai neįmanoma be nuoseklios ir tvirtos tarptautinės bendruomenės paramos Ukrainai iki pat jos pergalės“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas nacionalinės šventės proga visiems Kazachstano žmonėms palinkėjo visokeriopos gerovės ir sėkmės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-25 15:35
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal