Prezidentas pasveikino Austriją nacionalinės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Austrijos Prezidentą Alexanderį Van der Belleną ir visus šalies žmones nacionalinės dienos proga.

Valstybės vadovas pasidžiaugė Lietuvos ir Austrijos dvišaliais ryšiais, sėkmingu bendradarbiavimu ES ir kitais tarptautiniais formatais. „Neabejoju, kad ir toliau nuosekliai spręsime visai Europos Sąjungai aktualius politinius, saugumo ir ekonominius iššūkius“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Prezidentas teigė vertinąs svarbią ligšiolinę Austrijos pagalbą sprendžiant kovos su nelegalia migracija iššūkius ir išreiškė lūkestį, kad bendradarbiavimą migracijos klausimais šalys ir toliau tęs. Pasak valstybės vadovo, taip pat svarbu ir toliau tarp abiejų šalių vystyti partnerystes kultūros, švietimo ir verslo srityse, ekonominį bendradarbiavimą inovacijų ir aukštųjų technologijų sektoriuose bei plėtoti žmogiškuosius ryšius tarp visuomenių.

Prezidentas perdavė Austrijos vadovui nuoširdžius linkėjimus ir, naudodamasis proga, pakvietė jį atvykti į Lietuvą, o Austrijos žmonėms palinkėjo visokeriopos stiprybės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-26 08:30
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal