Prezidentas pasveikino Čekiją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino Čekijos Respublikos Prezidentą Petrą Pavelą ir visus šalies žmones nacionalinės šventės proga.

Prezidento teigimu, Lietuva labai vertina glaudžius dvišalius Lietuvos ir Čekijos santykius bei artimą bendradarbiavimą Europos Sąjungoje, Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. „Esame šalys bendramintės daugeliu užsienio politikos klausimų. Mūsų valstybių lyderystė ir toliau telkiant tarptautinės bendruomenės paramą nuo agresorės Rusijos besiginančiai Ukrainai išlieka ypač svarbi. Tai yra mūsų atsakomybė už Europos ateitį. Tik Ukrainos pergalė užtikrins Europos saugumą“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas akcentavo Čekijos indėlį ir aktyvų dalyvavimą užtikrinant Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą, taip pat intensyvėjančius Lietuvos ir Čekijos ekonominius bei kultūrinius santykius. „Čekijos universitetuose veikiantys baltistikos studijų centrai, kuriuose mokomasi lietuvių kalbos, yra puikus ilgaamžių nenutrūkstamų saitų tarp mūsų šalių įrodymas. Nuo XIV amžiaus, kai Prahos universitete pradėjo studijuoti pirmieji studentai iš Lietuvos, iki pat šių dienų išlikusios akademinės partnerystės kloja tvirtą pamatą megztis ilgametėms draugystėms tarp mūsų žmonių“, – teigė Prezidentas.

Lietuvos vadovas perdavė Čekijos Prezidentui nuoširdžius linkėjimus, o visiems Čekijos gyventojams palinkėjo visapusiškos gerovės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-28 09:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal