Prezidentas pasveikino Turkijos Respubliką 100-ųjų įkūrimo metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Turkijos Respublikos Prezidentą Recepą Tayyipą Erdoğaną ir visus šalies žmones nacionalinės šventės – Turkijos Respublikos 100-ųjų įkūrimo metinių – proga.

Prezidentas pabrėžė itin vertinantis Lietuvą ir Turkiją siejančius dvišalius ir daugiašalius santykius bei žmogiškuosius  saitus.

„Kaip artima Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, Turkija svariai prisideda prie Baltijos regiono ir visos euroatlantinės erdvės saugumo stiprinimo. Naudodamasis proga norėčiau padėkoti Jums už svarbų indėlį siekiant prasmingų NATO viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatų. Tvirtai tikiu, kad ir toliau sėkmingai bendradarbiausime įgyvendindami visų mūsų saugumą ir gynybą užtikrinančius kolektyvinius sprendimus“, – teigiama šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad, Rusijai vis dar tęsiant žiaurų karą prieš Ukrainą, būtina ir toliau vieningai ginti taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką – kertinę visos tarptautinės bendruomenės saugumo ir stabilumo prielaidą. Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad svarbu tęsti visapusišką pagalbą Ukrainai iki pat jos pergalės ir ją pasiekus, o bendriems saugumo ir gynybos tikslams įgyvendinti labai svarbi yra ir Švedijos narystė NATO.

Turkijai bei jos žmonėms šalies vadovas palinkėjo gerovės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-29 08:00
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal