Kaune veiklą pradėjo naujos kartos bendradarbystės centras „Spiečius“

Inovacijų agentūra Kaune pristatė jau 14-tą bendradarbystės centrą „Spiečius“ Lietuvoje. Tinklo plėtrai pasirinktas Kaunas ir tai bus pirmas tokio pobūdžio „Spiečius", orientuotas į studentų ar studijas baigusių jaunuolių verslo idėjų testavimą ir jų vystymą su profesionalų pagalba. Naujasis „Spiečius“ paslaugas teiks jaunimui iki 30 metų ir padės užtikrintai žengti  pirmuosius verslo žingsnius. 

Atidarymo renginyje ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susirinkusiam jaunimui linkėjo drąsos realizuojant savo idėjas.

„Spiečiai sėkmingai veikia kituose miestuose – net 60 proc. verslų, dalyvavusių spiečių verslumo programose, padidino savo apyvartą. Spiečiaus atidarymo proga sveikinu Kauną, taip pat ir šio miesto jaunimą, kuriam atsiveria naujos galimybės. Pritaikę gerąją praktiką ir rezultatus, efektyviai auginsime jaunų žmonių verslo žinias. Mes kuriame įvairias priemones – tokias erdves kaip spiečiai, mentorių ir ekspertų tinklą ir kitas – o vertę kuriate jūs“, – sakė ministrė A. Armonaitė.

Inovacijų agentūros direktorė Romualda Stragienė teigė, kad “Spiečių” bendradarbystės centrai yra viena iš sėkmingiausių priemonių, skatinanti smulkaus ir vidutinio verslo augimą. „Turėdami duomenis apie savo klientus galime įvertinti, kad su mūsų akseleravimo programa smulkūs regioniniai verslai auga sparčiau negu kitos panašios įmonės. Svarstant plėtrą Kauno miestas pasirinktas dėl aktyvios mokslo ir verslo ekosistemos: čia yra ne tik verslui reikalinga infrastruktūra, bet ir talentai, kurių gausu aukštojo mokslo institucijose”, – pažymi R. Stragienė. 

Užmezgė pirmus kontaktus ir dalijosi patirtimi

Kauno „Spiečius“ veiks kaip verslumo įgūdžių stiprinimo erdvė, skirta tiek individualiam, tiek komandiniam darbui. Renginyje dalyvavęs „NFQ Technologies“ vadovas Paulius Insoda teigė matantis tokių erdvių naudą būsimiems verslo idėjų plėtotojams, nes juose yra galimybė ne tik gauti ekspertų patarimus, bet ir rasti komandą. 

„Dažnai startuoliai labai tiki savo idėja ir gerai žino ko jiems reikia. Žinojimas yra labai gera savybė, nes jūs turėsite pereiti per patarėjų jūra, kurie sakys kad tau nepavyks. Svarbu išlaikyti savo idėją, bet kartu mokytis ir girdėti iš profesionalų. Visos padarytos klaidos yra geriausios pamokos”, – pasakojo P. Insoda.

Pasak „NFQ Technologies“ vadovo, startuoti jaunam žmogui ir kurti verslą vienam įmanoma, tačiau gera komanda dalinsis ne tik sėkme, bet ir sunkiais momentais. 

Verslo komandai startinėje pozicijoje reikia turėti aiškią viziją ir kryptį, pardavimų įgūdžių ir disciplinos įgyvendinant idėją. Aišku, nepamiršti kūrybiškumo ir lengvumo procese”, - patarimus jaunimui davė vadovas.

Jaunuoliai, apsilankę Kauno „Spiečiuje”, aktyviai įsitraukė į diskusiją su verslininku, domėjosi dirbtinio intelekto pritaikymo galimybėmis su DI ekspertu Dovydu Zavadskiu ir kūrė paveikslus, pritaikydami DI įrankius.

Kaune ir Klaipėdoje startuos programa jaunimui „Come+test+grow”

Kauno ir Klaipėdos „Spiečiuose“ verslių moksleivių ir studentų kompetencijas augins nauja verslo idėjų testavimo programa „Come+test+grow“. 

Inovacijų agentūra jau sulaukė 53 idėjų, iš kurių bus atrinktos pačios inovatyviausios ir perspektyviausios. Registruoti savo idėjas dar galima iki spalio 30 dienos, registracijos nuoroda čia: bit.ly/45kv7Lf  

Atrinktos verslo idėjos bus testuojamos 6 savaites ir tikrinamas jų potencialas rinkoje. Idėjų autoriams programa padės rasti komandos narius idėjos vystymui, kurią vėliau jie pristatys verslo atstovams. Tokiu būdu tikimasi skatinti jaunų žmonių verslumo įgūdžius, taip pat lyderystę bei gebėjimą parduoti savo idėją potencialiems investuotojams.

Apie bendradarbystės centrus „Spiečius“

Bendradarbystės centrai „Spiečius“ vienija beveik 300 regionų verslininkų. Prie centrų prisijungę nariai gali pusantrų metų nemokamai naudotis verslumo skatinimo paslaugomis, individualiai konsultuotis ir būti aktyvios verslo bendruomenės dalis, taip pat dalyvauti įvairiuose renginiuose bei naudotis erdvėmis kaip darbo vieta.

Norintys prisijungti prie bendradarbystės centrų “Spiečius” ir tapti nariais, gali užpildydami registracijos formą internetino svetainėje https://spiecius.inovacijuagentura.lt/

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-27 15:34
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal