Prezidentas pasveikino kriminalinės policijos pareigūnus profesinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnus ir darbuotojus jų profesinės šventės proga.

Pasak šalies vadovo, per kelis dešimtmečius Lietuvos kriminalinė policija išaugo į elitinę tarnybą, kurioje dirba geriausi šalies tyrėjai: įžvalgūs, kruopštūs ir kompetentingi. Kasdienis jų darbas yra nepaprastai svarbus, siekiant užkirsti kelią nusikaltimams.

„Kartu su partneriais Jūs sistemingai ir aktyviai kovojate su tarptautiniais nusikaltėlių tinklais. Atkakliu ir sąžiningu darbu įrodėte, kad esate verti pasitikėjimo. Nuo kriminalinės policijos veiklos tiriant rezonansinius nusikaltimus priklauso Lietuvos gyventojų pasitikėjimas šalies teisėsauga ir visa valstybe. Todėl Lietuvos kriminalinei policijai būtina turėti pakankamai teisinių ir techninių priemonių svarbiausioms funkcijoms atlikti, turi būti užtikrintas tvarus finansavimas“, – sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pabrėžė matantis būtinybę tobulinti baudžiamąjį procesą jį supaprastinant, darant jį atsparesnį piktnaudžiavimui procesinėmis teisėmis, orientuojant į rezultatus, užuot tiek daug dėmesio skyrus biurokratiniams formalumams.

„Kita vertus, dabartinį Kriminalinės žvalgybos įstatymą vertinu kaip vieną pažangiausių teisės aktų. Jis aiškiai apibrėžia kriminalinės policijos veiklos ribas ir suteikia jai įrankių, kurie jau leido pažaboti sunkų organizuotą nusikalstamumą Lietuvoje bei efektyviai įsitraukti į tarptautines operacijas. Neabejoju, kad tuos įrankius turime išsaugoti“, – savo kalboje teigė šalies vadovas.

Kriminalinė policija, pabrėžė Prezidentas, visada bus vienas svarbiausių Lietuvos viešojo saugumo elementų. „Todėl linkiu mums visiems, kad kriminalinė policija ir toliau augtų, stiprėtų bei sėkmingai atliktų jai patikėtas funkcijas. Esu nuoširdžiai dėkingas kiekvienam kriminalinės policijos pareigūnui, kuris atlieka savo pareigą, neretai aukodamas brangų laiką su šeima ir rizikuodamas savo sveikata ar net gyvybe“, – sveikindamas profesinės šventės proga sakė šalies vadovas.

Kriminalinės policijos diena Lietuvoje minima spalio 27 dieną.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-30 13:55
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal