Prezidentas pareiškė užuojautą dėl Nijolės Bražėnaitės-Lukšienės-Paronetto mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl gydytojos, partizano Juozo Lukšos-Daumanto žmonos Nijolės Bražėnaitės-Lukšienės-Paronetto mirties.

„Turėjau progos asmeniškai bendrauti su gerbiama Nijole Bražėnaite-Lukšiene-Paronetto. Ji sudarė man gilios ir nepraprastai šviesios asmenybės įspūdį. Esu dėkingas Nijolei Bražėnaitei-Lukšienei-Paronetto už tas brangias minutes, kurias ji skyrė man 2019 m. vizito į JAV metu, – sakė Prezidentas. – Taip pat buvo labai įdomu skaityti knygą apie jos ir legendinio Lietuvos laisvės kovos didvyrio, partizano Juozo Lukšos-Daumanto meilės istoriją. Nijolė Bražėnaitė-Lukšienė-Paronetto kartu su Juozu Lukša-Daumantu yra didžiulis įkvėpimo šaltinis jaunajai kartai“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, jog N. Bražėnaitės-Lukšienės-Paronetto unikalūs prisiminimai apie partizanų kovas ir nemarią jų auką, šios iškilios moters kasdienė ir ilgus dešimtmečius trukusi Lietuvos palaikymo bei lietuvybės puoselėjimo veikla nebus pamiršti. Pasak Prezidento, N. Bražėnaitė-Lukšienė-Paronetto savuoju gyvenimu liudijo tikrosios meilės, pagarbos Lietuvai ir, kaip yra rašiusi savo mylimajam Juozui Lukšai-Daumantui, „šventos pareigos Tėvynei pavyzdį“.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-10-30 15:35
Kultūra
pasidalinti
atgal