Prezidento gėlių vainikais pagerbti laisvės kovotojų ir iškilių asmenybių kapai

Visų Šventųjų ir Vėlinių išvakarėse Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vardu ant laisvės kovotojų ir iškilių asmenybių kapų padėti gėlių vainikai.

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai Prezidento vardu gėlių padėjo Vilniaus Antakalnio kapinėse ant Justino Marcinkevičiaus, Adolfo Ramanausko-Vanago, Lietuvos Respublikos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko kapų, taip pat ant Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę ir Laisvės gynėjų memorialo.

Vilniaus Rasų kapinėse gėlių vainikai padėti ant dr. Jono Basanavičiaus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Nežinomo kareivio kapų, taip pat 1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių koplyčioje bei prie žuvusių už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo.

Kaune pagerbti Prezidento Aleksandro Stulginskio, Maironio, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno, prof. Leonido Donskio ir Nežinomo kareivio kapai.

Prezidento vardu gėlių padėta Kudirkos Naumiestyje ant Vinco Kudirkos kapo, Kazlų Rūdos savivaldybėje ant Prezidento Kazio Griniaus kapo.

Alytuje pagerbtas pirmasis už Lietuvos nepriklausomybę 1919 m. žuvęs šalies kariuomenės karininkas Antanas Juozapavičius.

Nuotrauka - Alfredas Pliadis

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-11-01 08:00
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal